URADI SAM

Na jednostavan način od Lego kockice dobio kamericu

  • Autor: J./CNet
  • Zadnja izmjena 24.10.2014 08:11
  • Objavljeno 24.10.2014 u 08:11
14975810543_a2a05aa552_z

14975810543_a2a05aa552_z

Izvor: Screenshot / Autor: eldeeem

Jednostavnom modifikacijom Ryan Howerter je napravio tzv. 'pinhole kamericu' u Lego kockici. CNet prenosi kako se autor, inače student grafičkog dizajna u Coloradu, odlučio na izradu jer je ljubitelj Lego kockica, a istovremeno je pohađao predmet vezan za fotografiju, gdje je čuo priču o 'kamerici' napravljenoj u pinjolu (Pinholo)

Nakon što je izbušio minijaturnu Lego kockicu i napravio pinhole kamericu, smjestio je fotografski papir unutra i napravio prvu ekspoziciju - te u konačnici dobio krajnje minijaturne, ali simpatične crno-bijele fotografije.

'Najizazovniji dio je zapravo dobivanje fotografije. Jednostavno je preeksponirati ili podeksponirati papir ili film. Mislim da je bila riječ o ekspoziciji od 10 sekundi za fotografiju koju na slici drži Lego figura', rekao je Howerter. Za sada se poteškoće uglavnom svode na minijaturnost svega pa tako još nije uspio dobiti negativ s kojim može raditi i obraditi tako mali komadić filma.

Bilo tko se može okušati u izradi nečeg ovakvog. Potrebna je Lego kockica, komad mesinga kroz koji će se napraviti minijaturni otvor, crna traka te film ili fotografski papir. Naravno, za konačni proizvod će još trebati i oprema za razvijanje fotografija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!