TEHNO PREPORUKA

Mobilna igra tjedna: Zaigrali smo Million Onion Hotel

13.05.2018 u 14:39

Bionic
Reading

Svakog tjedna donosimo vam naš izbor kratkih, ali slatkih mobilnih videoigara koje u malim zalogajima možete igrati u pokretu ili kod kuće. Ovog puta smo odlučili zaigrati surealni japanski hit Million Onion Hotel

Ne znam za vas, ali meni je najveći užitak nalaziti igre kakve do danas nisam igrao. One moraju imati ono nešto: spojiti dva potpuno nepoveziva žanra, ispričati posebnu priču ili mi pomoći da se izgubim u njihovom svijetu. Industrijski termin 'imerzija' možda nije nešto na što sam nailazio igrajući mobilne igre, no moram priznati da postoje izuzeci.

S vremena na vrijeme bi naišao na čudesa poput atmosferičnog Year Walka ili zaraznog Battlehearta koje, među ostalim i putem recenzija, volim preporučiti drugima. Million Onion Hotel, premda nije izašao baš jučer, definitivno spada u ovu kategoriju.

I da, riječ je o punokrvnom mobilnom naslovu kojeg možete igrati tijekom vožnje javnim prijevozom, piš pauze i tako dalje.

PRIJENOSNI UŽICI

Ove video igre svaki gejmer mora instalirati

Pogledaj galeriju

Luk, Mafija i nuklearne sile na rubu bizarnosti

Dakle: što je to točno Million Onion Hotel? MOH je kombinacija slagalice, arkadne igre i lova na high score opremljene neobičnim vizualima, zaraznim gameplayjem i zanimljivom pričom. Radnja slijedi tradiciju bizarnih humorističnih igara iz Japana te u ovom slučaju zvuči i izgleda kao da je ispala iz epizode Letećeg cirkusa Montyja Pythona. Riječ je o sagi o hotelu na granici dviju zaraćenih supersila koja uključuje mafiju, rat te naravno - luk. Kontinent, odnosno otok gdje se igra zbiva također je u obliku luka, a većina aktivnosti u samom hotelu imaju barem malu povezanost sa, pogodili ste, lukom.

Logično je, tim rečeno, zaključiti da i tijekom same igre bavite uglavnom lukom - i u pravu ste. Poput onog automata u lunaparku gdje čekićem nabijate po glavama plastičnih hrčaka koji proviruju kroz rupe, u Million Onion Hotelu tapćete na lukovice te pokušavate njih pet povezati u niz, bio on dijagonalan, vodoravan ili okomit. Zvuči kao standardna slagalica, zar ne?

Million Onion Hotel slike iz igre Izvor: Screenshot / Autor: Onion Games

Krunski dragulj

Kvaka kod ove igre je što vam ne daje previše vremena za planiranje koristeći jedan jednostavni trik - sve se zbiva odjednom, a popraćeno je izvrsnom glazbomom i lukovicama koje pjevaju kada ih tapnete. Cijelo iskustvo je, bez da ulazim u detalje o bonusima, bossovima i zadacima koje rješavate tijekom misije, multimedijski lunapark smješten u format igre koja košta oko 35 kuna.

Nivoi su blesavi, šarmantni i puni iznenađenja, priča je oblikovana u predivni pixel art i stil koji, iskreno, nisam mislio da ću ikad vidjeti na konzervativnoj platformi poput iOS-a, a akcija dobije puni smisao tek kada igru proigrate nekoliko puta.

Kupiti ili kupiti?

Million Onion Hotel prema ovome možda ne zvuči kao nešto što biste igrali na putu na posao, međutim stvar je u tome da jedno prosječno proigravanje traje između tri i deset minuta. Riječ je o savršeno dizajniranom minimalističkom slatkišu kojeg svaki mobilni gejmer mora barem isprobati.

Čak i ako ne voli luk.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Onion Games
  • Ime: Million Onion Hotel
  • Proizvođač: Onion Games
  • Žanr: Slagalica
  • Plartforme: iOS, Android
  • Cijena: 34 kune
l>