TEHNO POKLONI

Gadgeti za pod bor

10.12.2008 u 13:53

Bionic
Reading

Nudimo izbor elektroničkih naprava koje će ovaj Božić vašeg omiljenog ljubitelja elektronike učiniti sretnim, a nema razloga da i sebi ne poklonite neki od ovih gadgeta

Gadgeti koje smo ove godine izabrali kao preporuku za stavljanje pod bor svojom funkcijom ili izgledom nisu vezani za taj blagdan, ali bit će odlični pokloni za vaše najbliže. Elektronika napravljena na temu Božića u najboljem slučaju ima ograničenu iskoristivost, a uglavnom je potpuno beskorisna izuzmemo li ukrasno-kičastu funkciju. Ovogodišnji izbor čine sve redom uređaji koji se u potpunosti mogu iskoristiti u svakodnevnom životu, naravno govorimo o svakodnevnom životu ljubitelja elektronskih gadgeta.

Svi navedeni uređaji mogu se pronaći na hrvatskom tržištu, a poredali smo ih po cijeni. Jasno nam je da ne može svatko izdvojiti isti novac za poklon, pa smo najjeftinije smjestili na početak teksta i krenuli prema skupljima.

Dodatna baterija za mobitel


Svatko od nas ima prijatelja/prijateljicu ili čak djevojku/dečka koji su jako zaboravni kad je riječ o punjenju mobitela, a baterije im nestane taman prije finalnog dogovora za skori susret. Ova naprava omogućuje produženje rada mobilnom telefonu za još koji sat pomoću obične, jeftine AA baterije, koja se može kupiti u svakoj trgovini ili na kiosku.

www.hocuto.hr
Cijena: 115 kn

Corsair Survivor flash memorija


Memorije za prenošenje podataka nikad dovoljno, a ako su ti podaci dodatno osigurani, kao na ovom Corasirovu memorijskom štapiću, primatelj poklona će biti još zadovoljniji. Survivor dolazi u kapacitetima od četiri do 32 gigabajta što ovom poklonu daje i vrlo prilagodljiv cjenovni razred.

www.corsair.com
Cijena: 170 do 600 kn

USB Stick kazeta


Pravi poklon za nostalgičare vremena kada se glazba snimala na kazete. Tada je jedan od najboljih poklona dragoj osobi bila glazbena kompilacija po izboru onoga tko poklanja. Za izradu jedne takve kompilacije trebalo je dosta truda i vremena, a za početak ste morali nabaviti svu potrebnu glazbu bez interneta. Danas takav poklon jednostavno ne bi bio jednako vrijedan jer svi znamo da izrada kompilacije traje svega nekoliko minuta, a većinu posla obavi računalo. Nije se loše onda potruditi i nabaviti ovakvu jednu kazetu koja je zapravo USB memorija kapaciteta 64 megabajta te snimiti tu brzinsku kompilaciju na nju, barem da se zadrži retro ugođaj.

www.hocuto.hr
Cijena: 245 kn

Slušalice iGrado


Grado je poznati proizvođač kvalitetnih HiFi slušalica, a model iGrado namijenjen je uporabi na prijenosnim MP3 playerima. Iza neinventivnog imena kriju se možda ponajbolje slušalice u njihovom cjenovnom rangu. Onaj kome odlučite pokloniti ove slušalice trebao bi ozbiljno razmisliti o prelasku s MP3 formata na FLAC ili WAV.

www.gradolabs.com
Cijena: 289 kn

iPod Shuffle


Najjeftiniji iPod je još uvijek iPod, a to znači kvalitetna izrada, lijep dizajn, odlična kvaliteta reprodukcije i funkcioniranje bez nekih većih problema. Najnovija generacija iPod Shufflea je doista minijaturna i dolazi u više boja. Navedena cijena je za verziju s jednim gigabajtom memorije.

www.apple.hr
Cijena: 369 kn

Toshiba Camileo HD


Minijaturna Toshibina kamera nudi snimanje u nižoj HD rezoluciji za prilično povoljnu cijenu. Videozapis razlučivosti 1.280 x 720 piksela sprema se na memorijske kartice SDHC standarda, a moguće je snimati i u nižim rezolucijama, posebno prilagođenim pohrani na DVD medije ili uploadu na online videoservise. Camileo nije krcat opcijama poput kamkordera, ali će zbog svoje prihvatljive cijene i malih dimenzija biti stalni suputnik video blogerima i onima koji vole videom bilježiti svijet oko sebe.

www.toshiba.com
Cijena: 799 kn

Logitech Harmony 785


Ovisnici o gadgetima i elektronici definitivno imaju previše daljinskih upravljača u svom domu. Jedan kvalitetni univerzalni daljinski upravljač svakako će ih razveseliti. Logitechova Harmony linija nije loš izbor. Velika online baza uređaja s predefiniranim postavkama upravljača garancija je da će ovaj univerzalac bez problema preuzeti kontrolu nad svime što odgovara na daljinske komande i osloboditi stolić u dnevnoj sobi za kavu i grickalice.

www.logitech.com
Cijena: 899 kn

Wii


Nintendo ne stiže proizvesti dovoljno ovih malih konzola koliko ih brzo prodaje. Očigledno je da milijuni ljudi nisu u krivu, mora biti nešto u tom Wiiju. Inovativan sustav upravljanja pomicanjem kontrolera u prostoru Nintendo je napravio odlično; možda čak ni oni nisu mogli predvidjeti koliko će to biti zabavno. Na Wiiju se igraju i stari i mladi, stoga je ovo poklon pogodan za sve uzraste i spolove.

www.nintendo.com
Cijena: 2.000 kn

Panasonic DMC-TZ5


Panasonic je ovim modelom uspio napraviti jedan od najsvestranijih i najkvalitetnijih kompaktnih digitalnih fotoaparata. Danas je, zbog poplave brojnih i gotovo identičnih modela, dosta teško pronaći kompaktni digitalni fotoaparat koji radi zaista kvalitetne fotografije. TZ5 svoj posao obavlja jako dobro, a usto je opremljen elektronskom stabilizacijom slike, objektivom s vrlo impresivnim optičkim rasponom od 10x za dimenzije ovog fotoaparata te mogućnošću snimanja videoisječaka u HD rezoluciji 1280 x 720 piksela.

www.panasonic.com
Cijena: 2.400 kn

iPhone


iPhone može biti jeftin i skup, ovisi o izabranom modelu. Međutim, ne bi bilo fer nekome pokloniti uređaj koji ste platili jednu kunu, a da ta osoba onda otkupljuje svoj poklon kroz pretplatu. Stoga smo iPhone uvrstili među skuplje poklone, a vjerujemo da će ove blagdane biti i jedan od najpoželjnijih poklona. Prekrasan telefon, odličan MP3 player i vrlo uporabljivo računalo za surfanje internetom neke su od njegovih najjačih odlika.

www.apple.com
Cijena: 1 do 7.300 kn