stigla novost

Dočekali smo i to, igre za Android odsad možete zaigrati i na računalu!

09.06.2023 u 11:43

Bionic
Reading

Google je upravo uveo novitet koji će se svidjeti zaljubljenicima u mobilne igre. Naime odsad je igre za Android, u kojim uživate na svom mobilnom ljubimcu, moguće zaigrati i na računalima

Iako je mogućnost igranja igara za Android bila prisutna već nekoliko mjeseci korisnicima izvan Hrvatske, Google ju je sada proširio i na nas. Odsad igre za Android možete u punom sjaju pokrenuti i na Windowsima, no uz neke zahtjeve.

Google Play igre aplikacija je za osobno računalo koja omogućuje pregledavanje, preuzimanje i igranje odabranih mobilnih igara na stolnom ili prijenosnom računalu s Windowsima. Osim što ćete moći igrati svoje omiljene igre za Android na računalu, moći ćete koristiti i tipkovnicu i miš, savršenu sinkronizaciju na više uređaja te integraciju s programom Google Play Points. Nažalost, Google Play igre još nisu dostupne za Mac.

Što mi je potrebno kako bih igrao igre za Android na Windowsima?

Za početak, bitno je da vaše računalo zadovoljava minimalne tehničke uvjete, a u ovom slučaju oni izgledaju otprilike ovako:

  • OS: Windows 10 (v2004)
  • pohrana: SSD disk s 10 GB dostupnog prostora za pohranu
  • grafika: Intel® UHD Graphics 630 GPU ili slična
  • procesor: 4 fizičke jezgre procesora (neke igre zahtijevaju Intelov procesor)
  • memorija: 8 GB RAM-a
  • račun administratora sustava Windows
  • virtualizacija hardvera mora biti uključena

Zadovoljava li vaše računalo spomenute zahtjeve, igre za Android na Windowsima radit će besprijekorno.

Google Play igre na Windowsima najavili smo vam još u studenom prošle godine, kao opciju koja je dostupna isključivo korisnicima na tlu SAD-a, a sada je stigla i na naše prostore.

Igre poput 1945 Air Force, Blade Idle, Cookie Run: Kingdom, Genshin Impact i Evony: The King’s Return dostupne su i besplatne za igranje. Zapravo, sve se besplatno preuzimaju, iako neke od njih nude kupnju putem aplikacije.

Ako ste zadovoljili gore spomenute minimalne tehničke zahtjeve, potrebno je još nekoliko koraka kako biste zavrtjeli igre za Android na Windowsima.

Imam dobro računalo, što sada?

Sljedeći korak je preuzimanje pripadajuće aplikacije za Windowse, a što možete učiniti preko ovog linka. Preuzmite datoteku i pokrenite instalaciju na računalu.

Nakon što se instalira aplikacija, potrebno se prijaviti željenim računom na Googleu i imat ćete pristup svojim mobilnim igrama s Androida, a moći ćete instalirati i neke nove.

Sljedeći korak je prihvaćanje pravila i uvjeta korištenja aplikacije Google Play Games.

Nakon što ste odradili sve navedeno, pred vama je potpuni pristup igrama za Android, prilagođenim i za pokretanje na Windowsima.

Otvorena beta verzija Google Play igara dostupna je sada u Australiji, Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Brazilu, Bugarskoj, Cipru, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Filipinima, Finskoj, Francuskoj, Grčkoj, Gruziji, Hong Kongu, Hrvatskoj, Indoneziji, Irskoj, Islandu, Italiji, Japanu, Kanadi, Koreji, Latviji, Lihtenštajnu, Litvi, Luksemburgu, Mađarskoj, Makedoniji, Maleziji, Malti, Meksiku, Moldaviji, Monaku, Nizozemskoj i Nizozemskim Antilima, Norveškoj, Novom Zelandu, Njemačkoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, San Marinu, Singapuru, Sjedinjenim Američkim Državama, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji, Španjolskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Tajlandu, Tajvanu, Turskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Ukrajini.

Mobilna aplikacija Google Play igre primarno je namijenjena za doživljaj mobilnih igara na Windowsima, a iz Googlea ujedno najavljuju da će unaprijediti spomenutu aplikaciju, no nisu otkrili više detalja o tome.

Kako sada stvari stoje, na Windowsima je ovim načinom dostupno nešto više od 100 igara, a najavljuju ih još više.

Detaljne upute za instalaciju Google Play igara za Windowse možete pronaći i na službenim stranicama kompanije.

Sve naše ostale tehno savjete možete pročitati preko OVOG LINKA.