APP STORE AWARD

Apple odabrao: Ovo su najbolje igre i aplikacije u 2023.

30.11.2023 u 15:28

Bionic
Reading

Apple je predstavio pobjednike App Store Award za 2023., odajući priznanje za 14 aplikacija i igara među 40 finalista. Ovogodišnji pobjednici uključuju programere iz cijelog svijeta, čije je aplikacije i igre odabrao urednički tim App Storea

'Inspirativno je vidjeti načine na koje programeri nastavljaju stvarati nevjerojatne aplikacije i igre koje redefiniraju svijet oko nas', rekao je Tim Cook, izvršni direktor Applea.

'Ovogodišnji pobjednici predstavljaju neograničeni potencijal programera da ožive svoje vizije, stvarajući aplikacije i igre s izuzetnom domišljatošću, iznimnom kvalitetom i misijama vođenim svrhom', poručio je Cook.

Ovogodišnji pobjednici pokazuju opseg kreativnosti, tehničkih inovacija i dizajna u App Storeu i Appleovom ekosustavu, ističu iz Applea.

Aplikacija AllTrails je namijenjena planinarskim vodičima i ostalim ljubiteljima prirode. Prêt-à-Makeup nudi realističnu bazu šminke na iPadu za profesionalne umjetnike i povremene korisnike. Photomatorovi alati pokretani strojnim učenjem olakšavaju napredne zadatke uređivanja. MUBI njeguje indie filmove i međunarodne dokumentarce, a SmartGym se na Apple Watchu istaknuo bogatom zbirkom vježbi i izvješća o fitnessu.

U kategoriji igara, Honkai: Star Rail vodi igrače kroz narativ pun složenih likova i taktičke borbe na iPhoneu, dok Lost in Play poziva igrače da se uključe u šarmantnu, djetinju maštu tijekom epske avanture na iPadu. Lies of P igračima predstavlja svijet mračne fantazije, a Hello Kitty Island Adventure pruža impresivan svijet igranja čiji je glavni cilj sklapanje prijateljstva.

Ovogodišnji dobitnici nagrada App Storea:

  • iPhone aplikacija godine: AllTrails
  • Aplikacija godine za iPad: Prêt-à-Makeup
  • Mac aplikacija godine: Photomator
  • Aplikacija godine za Apple TV: MUBI
  • Apple Watch aplikacija godine: SmartGym
  • Igra godine za iPhone: Honkai: Star Rail
  • Igra godine za iPad: Lost in Play
  • Igra godine za Mac: Lies of P
  • Igra godine za Apple Arcade: Hello Kitty Island Adventure

Pobjednici kulturnog utjecaja

Osim priznanja za najbolje aplikacije i igre na iPhoneu, iPadu, Macu, Apple Watchu i Apple TV-u, Appleov urednički tim također je odabrao pet pobjednika kulturnog utjecaja, prepoznatih po poticanju pozitivnih promjena kroz aplikacije i igre. Ovogodišnji pobjednici potaknuli su korisnike da uče i rastu u uključivom i pristupačnom prostoru, daju doprinos održivijoj budućnosti i istražuju samorefleksiju i povezanost među generacijama.

Pok Pok je digitalna soba za igračke za djecu, zatim AssistiveWareov Proloquo koji stvara alate za proširenje i alternativnu komunikaciju (AAC) koji pomažu svijetu da komunicira na nove načine, Too Good to Go omogućuje korisnicima da minimiziraju bacanje hrane povezujući ih s restoranima i trgovinama koji imaju višak neprodane hrane po pristupačnoj cijeni.

Unpacking from Humble Bundle kombinira meditativne zagonetke kako bi umirio ljude tijekom velikih životnih promjena, stvorio trijumf koji umiruje dušu oko poznatih iskustava promjene i povezanosti, Finding Hannah tvrtke Fein Games šarena je igra sa skrivenim predmetima za odrastanje s inkluzivnim i iskrenim pričama koje istražuju moć iscjeljivanja i samootkrivanja.

'Aplikacije su odraz trendova i kulture, a 2023. generativna umjetna inteligencija zaokupila je kolektivnu maštu korisnika. Aplikacije su počele integrirati AI tijekom godine na razne načine.

Iako su mnoge značajke tek u povojima, dale su korisnicima priliku da iz prve ruke vide tehnologiju na djelu i dođu do vlastitih zaključaka o prednostima i rizicima', istaknuli su iz Applea.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'