PROCURILE SNIMKE

Android 11 mogao bi proširiti mogućnosti upravljanja pametnim domom putem smartfona

03.06.2020 u 12:00

Bionic
Reading

Uz standardno isključivanje i ponovno pokretanje uređaja tipka za uključivanje i isključivanje mogla bi poslužiti i za aktiviranje novog izbornika

Slike koje su procurile iz dokumentacije razvojnih programera ponudile su dosad najbolji uvid u novi izbornik za tipku za uključivanje u operativnom sustavu Android 11.

U taj je izbornik moguće uvrstiti nizove novih kratica za pametni dom, nazvanih Quick Controls, koje je moguće upotrijebiti za upravljanje pametnim svjetlima, bravama i termostatima, uz standardno isključivanje i ponovno pokretanje uređaja.

Tvitnuo ih je Mishaal Rahman iz XDA-Developers, koji ih je dobio od tviteraša @deletescape. Za te se kratice zna bar od ožujka ove godine, ali ove snimke zaslona daju bolju ideju kako bi izbornik mogao izgledati.

Postojeća dugmad za Power off, Restart, Screenshot i Emergency premještena su na vrh zaslona, iznad kratice do Google Paya, nalik onoj dodanoj za Googleov Pixel prije dva mjeseca.

Većinu zaslona pokrivaju kontrole za upravljanje pametnim domom. Svaka od njih bi trebala upravljati zasebnim uređajem, pri čemu bi dulji pritisak mogao ili ponuditi više opcija ili vas odvesti izravno do relevantne aplikacije za pametni dom. Jedna od slika prikazuje snimke pametne nadzorne kamere izravno ubačene u izbornik.

Google je trebao predstaviti Android 11 u srijedu, 3. lipnja, ali je to događanje u međuvremenu odgođeno. Zasad nije poznato hoće li dobiti novi termin, piše Verge.