NOVITETI

Googleov smartfon Pixel dobit će niz zanimljivih značajki, a neke se tiču i osobne sigurnosti

02.06.2020 u 12:08

Bionic
Reading

Između ostalog, proširili su set namijenjen osobnoj sigurnosti novim alatom, dodali način rada koji bi vam trebao pomoći lakše zaspati...

Iz Googlea stiže niz novih softverskih značajki za pametne telefone iz serije Pixel.

Između ostalog, proširili su set namijenjen osobnoj sigurnosti novim alatom, osmišljenim kako bi provjerio je li sve u redu ako se nalazite negdje sami (recimo, tijekom šetnje ili trčanja).

Pri uključivanju ove značajke odredit ćete i vrijeme provjere. Kad dođe to vrijeme nastupi alat će zauzeti cijeli zaslon vašeg uređaja i provjeriti vaš status.

Možete ga odbaciti ako je sve u redu ili odmah početi dijeliti lokaciju s vašim kontaktima koje ste odredili za javljanje kad nešto pođe po krivu ili nazvati broj za hitne intervencije.

U Googleu uskoro namjeravaju aplikaciju Personal Safety učiniti dostupnom i za starije modele Pixela. Zasad nema sličnog alata namijenjenog operativnom sustavu iOS.

Također su u sat dodali i način rada osmišljen kako bi vam pomogao lakše zaspati. Ostanete li budni dulje no što je predviđeno, dobit ćete pregled koliko ste dugo ukupno bili budni i koje ste aplikacije pritom koristili.

Osvježena je i aplikacija Recorder. Od sad možete koristiti digitalnog osobnog pomoćnika Assistant za pokretanje snimanja (ili pretraživanje postojećih snimki), kao i dobiti automatske transkripte snimki u aplikaciji Google Docs.

Zadnja nova značajka vezana je uz bateriju. Adaptive Battery na modelu Pixel 2 i novijima može od sad predvidjeti kad će se baterija vašeg uređaja isprazniti i dodatno počistiti aktivnosti koje se obavljaju u pozadini kako bi joj produljila trajanje.