U21 KVALIFIKACIJE

Šušak: U Dugopolju ne smijemo prosuti bodove

02.06.2011 u 16:28

Bionic
Reading

U subotu će mladi izabranici Ive Šuška u Dugopolju igrati utakmicu kvalifikacija za Euro protiv Gruzije. Izbornik vjeruje u svoje igrače i pobjedu premda je svjestan da neće biti lako

Uoči večernjeg dvoboja Hrvatske i Gruzije snage će u Dugopolju odmjeriti i selekcije U-21 istih reprezentacija. Izbornik Ivo Šušak kaže da dobro poznaje Gruzijce, a dodatno ohrabrenje mu je što mu je Slaven Bilić nakon priprema A-reprezentacija ustupio kapetana Antu Vukušića kako bi im pomogao

'Mi se stavljamo uoči utakmice u ulogu favorita, premda Gruzija nipošto nije lagani protivnik. U ovakvom sustavu natjecanja bodovi se ne smiju prosipati, pogotovo ne kod kuće. Drago mi je da se vratio Vukušić koji je kapetan i stožerni igrač ove reprezentacije', rekao je Šušak i izdiktirao početnu postavu koja će u 16 sati istrčati na stadion Hrvatskih vitezova u Dugopolju.

Na golu će biti Lovre Kalinić, s desna na lijevo Celjak, Pavlović, Kelić i Jozinović, potom u veznom redu Ademi, Iličević i Trebotić, te vršak napada Vukušić, Lendrić i Čop.

Utakmicom s Gruzijcima hrvatski nogometaši do 21 godinu otvaraju utrku u 5. skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2013.

Sljedeći termin za igru je 1. rujna kada će se sučeliti Gruzija - Španjolska i Estonija - Švicarska. U našoj je skupini pet reprezentacija: Španjolska, Švicarska, Hrvatska, Gruzija i Estonija. Pobjednici skupina izravno idu u drugi krug kvalifikacija, a četiri najbolja drugoplasirana u doigravanje.

Posljednji put na završnom turniru Europskog prvenstva naše su nade sudjelovale 2004. u Njemačkoj. Selekciju je tada vodio Martin Novoselac, a Srna, Niko Kranjčar i društvo nisu preskočili skupinu.