SUVREMENI ČEHOV

'Đole vas tjera na smijeh kad biste trebali plakati', rekao je Rade Šerbedžija, ali nije uspio suspregnuti suze

20.02.2021 u 13:48

Bionic
Reading

Povodom smrti Đorđa Balaševića u Jutarnji program srpske TV Prva u subotu se javio glumac Rade Šerbedžija, koji je govoreći o oproštaju Zagreba od velikog glazbenika tijekom javljanja zaplakao

'Nazoveš Olju, tu muzu njegovu, izraziš joj sućut i to je to', rekao je stisnutog grla Šerbedžija pa nastavio objašnjavati što je njemu značio Balašević.

'Đole vas tjera na smijeh kad biste trebali plakati i tu stoji veličina tih izuzetnih pojava u svijetu, a svijet je onoliki koliko mi živimo. Za moj svijet je jedna od najvažnijih pojava. Ta njegova osobina da u najtežim situacijama okreće stvari, kao suvremeni Čehov, smije se i smješka našim tugama, nesrećama na jedan božanstveni način...', rekao je Šerbedžija pa dodao kako njegovu smrt treba slaviti onako kako je i zaslužio.

  • +18
Pjesme po kojima ćemo pamtiti Đorđa Balaševića Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Njegovu smrt treba slaviti kao što je on to zaslužio, da se slavi taj jedinstveni čovjek koji je napisao najljepše ljubavne pjesme o našim ljubavima, stihove o našim detinjstvima, rime o našim tugama i najsmješnije bećarske bekrijske stihove o našim mentalitetima', rekao je glumac pa otkrio da se i sam jučer na zagrebačkim ulicama priključio tisućama ljudi koji su izašli odati mu počast.

'Ideš Zagrebom i vidiš tu djecu, bilo ih je na tisuće... njegovu djecu. Pjevaju njegove pjesme usred Zagreba. Stavili su veliki plakat na Ilici i na ćirilici napisali 'bećarac' kao što kaže on u pjesmi', rekao je glumac, a onda se slomio i zaplakao.

'Nisam se sada rasplakao samo zbog njega, nego zbog nove mladosti koja je jedina šansa za našu budućnost i sretniju zemlju koju je i Đole sanjao', dodao je Šerbedžija.

  • +11
Zagrepčani se opraštaju od Balaševića Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrepčani su i u subotu nastavili paliti svijeće za preminulog Balaševića, ali je punkt radi sigurnosti premješten preko puta na početak Ulice Frane Petrića.

Zagreb se i u subotu opraštao od Balaševića Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/PIXSELL