OPAKO ZAGRIJAVANJE

Combichrist predgrupa Rammsteinu u Areni

02.02.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Norveški bend Combichrist, jedan od najpopularnijih svjetskih electrobody/industrial/techno izvođača, nastupit će 18. ožujka u zagrebačkoj Areni kao predgrupa slavnom Rammsteinu

Combichrist nije nepoznat zagrebačkoj publici - bend je prošle godine održao pakleni nastup u Aquariusu - pa će mnoge ljubitelje neobičnih Skandinavaca zasigurno razveseliti ova vijest.

Inače, bend je predgrupa na cijelojturneji Rammsteina na kojoj promovira svoj aktualni album iz 2009. godine Today We Are All Demons. Combichrist je bio u početku zamišljen kao drugi projekt Andyja LaPleguae (Icon of Coil, Panzer AG, Scandy,…), no nametnuo se svojim originalnim stilom te je privukao pozornost electro fanova. Osim pažnje underground krugova, Combichrist je brzo zainteresirao i mainstream publiku. Na glazbeni izričaj benda utjecao je razvoj electro glazbe, a direktno se nadovezuje na EBM iz osamdesetih, techno i industrial.

Mnogi uspoređuju Combichrist s Prodigyjem, a spajajući industrial, EBM i tehno, postao je jedan od vodećih bendova na sceni. Rammstein je upravo zbog žestokih nastupa odabrao Norvežane kao uvertiru u svoj vatreni show. Combichrist će zagrijavati publiku nešto više od 40 minuta, a ako ćemo suditi po zadnjem nastupu u Aquariusu, nekima možda ne ostane snage za Rammstein.