svakako isprobajte

Recept koji ćete obožavati: Sočne i meke palačinke s ricottom i narančom

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 13.05.2021 15:38
  • Objavljeno 23.04.2021 u 11:25
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Viktoriia Panchenko / Alamy

U slatkoj ili slanoj varijanti, palačinke vole baš svi, a svatko ima svoj recept za palačinke koji smatra najboljim. No, kada je riječ o ovom univerzalnom desertu, novih i malo drugačijih recepata nikad nije dosta

Upravo su palačinke mnogima jedna o omiljenih slastica, a mekane su i sočne američke palačinke idealne su za doručak i večeru. Ako želite ukućane iznenaditi malo drugačijim okusom, isprobajte odličan recept sa sirom i narančom.

Gotove u tren oka, američke palačinke uz dodatak kremaste ricotte postaju nutritivno vrijedan obrok, a sok od naranče dat će im svježinu i bogat okus. Poslužite ih uz javorov sirup, prekrivene šećerom u prahu, voćem ili s malo omiljenog pekmeza .

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 40 g šećera
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ¼ žličice soli
  • 1 cijelo jaje
  • 250 g ricotte
  • 180 ml mlijeka
  • 1/2 žličice naribane korice naranče
  • 120 ml soka od naranče
  • 60 g maslaca, otopljenog
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • Javorov sirup i/ili šećer u prahu, po želji

Priprema:

U većoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U drugoj zdjeli umutite jaja, sir, mlijeko, koricu naranče, sok od naranče, otopljeni maslac i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon toga dodajte suhe sastojke i lagano promiješajte samo dok se sve ne sjedini.

Tavicu za palačinke malo nauljite i zagrijte na srednje jakoj vatri. Ulijte tijesta toliko da prekrije ¼ tavice i pecite sve dok na vrhu palačinke mjehurići ne počnu pucati i dok dno palačinke ne postane zlatno smeđe. Nakon toga palačinku okrenite i pecite sve dok i druga strana ne porumeni. Poslužite, po želji, ukrašeno javorovim sirupom i šećerom u prahu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!