DOMINACIJA COATIGANa

Ovom toplom odjevnom komadu ne prestaje rasti popularnost, a sada znamo i koja je verzija najtraženija

26.11.2020 u 14:42

Bionic
Reading

Odjevni komadi koji imaju karakteristike nekoliko tipičnih modnih predmeta, posljednjih mjeseci uživaju veliku popularnost, a u aktualnoj jesensko-zimskoj sezoni sve se vrti oko coatigana – dugih i udobnih kardigana koji siluetom podsjećaju na elegantne modele kaputa

Takozvani odjevni komad coatigan pokazao se idealnim rješenjem u ne baš vrućim jesenskim danima, ali ni previše hladnim, a kao što je tradicionalno slučaj s brojnim novim komadima koji se pojavljuju na modnoj sceni i coatigani su pronašli svoju publiku.

Nakon što su u prvim danima jeseni uspjeli u potpunosti osvojiti naklonost jednih od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice, posljednjih tjedana postala su omiljenim odabirom i dama iz svijeta slavnih.

Poznata američka manekenka Gigi Hadid, latino diva Jennifer Lopez i oskarovka Jennifer Lawrence samo su neke od slavnih dama koje ove sezone nisu ostale imune na čari udobnih i toplih coatigana, a da je riječ o popularnom sezonskom komadu dovoljno govori i novi tjedni izvještaj modne tražilice Lyst.

  • +4
Coatigani s polica trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pretrage modnih potrošača za dugim kardiganima iz mjeseca u mjeseca na Lystu bilježe porast od 38 posto, a u međuvremenu potražnja za modelima coatigana s dodatkom remena ovog je tjedna porasla za 13 posto.

U aktualnoj sezoni posebno se ističu modeli s retro prizvukom i vedroj paleti boja, a na policama trgovina nimalo rijedak prizor nisu ni verzije coatigana u zagasitim nijansama koje se tradicionalno nalaze na modnom radaru u hladnijim mjesecima.