UDOBAN I PRIVLAČAN

Znate li što je coatigan? Zbog ovog odjevnog komada zaboravit ćete na omiljeni kaput

01.10.2020 u 11:52

Bionic
Reading

Modni svijet voli izmišljati riječi u svrhu opisivanja nekih novih vrsta odjevnih komada na sceni, poput riječi shacket koji se odnosi na hibrid košulje i jakne ili bradigan koja predstavlja grudnjak od pletenine. Najnoviji termin u modnom rječniku je coatigan, a odnosi se na duge i udobne kardigane koje siluetom neodoljivo podjsjećaju na elegantne modele kaputa

Takozvani odjevni komad coatigan zapravo je prilično pametno rješenje u ne baš vrućim jesenskim danima, ali ni previše hladnim, a kako je tradicionalno slučaj s brojnim novim komadima na modnoj sceni i coatigani su pronašli svoju publiku.

Dugi kardigani u službi kaputa u prvim danima jeseni već su osvojili naklonost poznatih zaljubljenica u modu, a nisu nimalo rijedak prizor u aktualnoj ponudi brendova na policama trgovina. U aktualnoj sezoni posebno se ističu modeli u vedroj paleti boja i retro prizvuka, no ništa manje zanimljive nisu inačice u zagasitim nijansama koje se tradicionalno nalaze na modnom radaru u hladnijim mjesecima u godini.

Kako ih nositi i kakve modele takozavnih coatigana nude poznati dizajnerski brendovi i pristupačne high street trgovine, saznajte u nastavku.

Ponuda coatigana s polica trgovina

Street style inspiracija: Kako nositi coatigane