tako jednostavno

Kao brzi ručak ili ukusna večera: Rižoto je uvijek dobra ideja, a ovaj recept je pun pogodak

04.11.2021 u 11:41

Bionic
Reading

Rižoto je uvijek dobra ideja, pogotovo ako recept uključuje sjajne i fine sastojke poput cherry rajčica i gljiva. Ovaj ukusni rižoto poslužite kao predjelo ili ga pripremite kao brzi i ukusni ručak

Riža je odlična namirnica jer, osim što se brzo priprema, predstavlja odličnu podlogu za najrazličitije kombinacije. Ovoga puta s rižom miješamo prethodno dinstane cherry rajčice i gljive te sve zajedno kuhamo u mesnom temeljcu kako bi rižoto bio punijeg okusa. Odberite gljive koja vam se najviše sviđaju ili one koje pronađete u trgovini, a prije serviranja dodajte listiće kadulje.

Potrebni sastojci:

  • 400 g riže okruglog zrna
  • 1 litra mesnog temeljca
  • 300 g gljiva
  • 300 g cherry rajčica
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Bijeli papar
  • Kadulja

Priprema:

Na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici zagrijete temeljac.

Cherry rajčice operite, osušite i prepolovite.

Gljive dobro očistite i narežite na komadiće.

U lonac ulijte malo ulja, a zatim dinstajte gljive i rajčice.

Začinite, dodajte rižu i kuhajte par minuta.

Dolijte polovicu temeljca i kada vidite da se sva tekućina upila, dodajte ostatak temeljca te ostavite da se kuha 18 do 20 minuta.

Probajte rižu i ako je dobro kuhana, ugasite vatru i ostavite poklopljeno da odstoji dvije do tri minute.

Poslužite rižu s nekoliko listova svježe kadulje.

Korisne i štetne namirnice

Evo što trebate jesti, a što izbjegavati želite li dobro svojoj jetri

Pogledaj galeriju