njihov odgovor na krizu

Produkcije HNK-a Zagreb od srijede online na YouTube-u

17.03.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu na krizu zbog koronavirusa odlučilo je odgovoriti omogućavanjem građanima pristup kvalitetnim kulturnim sadržajima preko posebnog YouTube kanala na kojemu će svakodnevno biti prikazivane predstave s repertoara Opere, Baleta i Drame toga kazališta

Kako se ističe u najavi, riječ je o posebnoj suradnji ostvarenoj s redakcijom 24 sata, na čijem će YouTube kanalu od srijede, 18. ožujka, gledatelji HNK-a Zagreb u sklopu tog jedinstvenog projekta moći pogledati neke od najpopularnijih predstava središnjeg hrvatskog nacionalnog teatra.

Snimke će nakon toga biti dostupne za gledanje tijekom razdoblja borbe s koronavirusom.

Serijal od 40 predstava na YouTube kanalu 24sata u srijedu u 20 sati otvara hit-predstava 'Tko pjeva zlo ne misli' u režiji Renea Medvešeka, gdje Anu Šafranek glumi Zrinka Cvitešić, u ulozi Franje je Dušan Bućan, tetu Minu glumi Ivana Boban, a u ulozi Gospona Fulira je Krešimir Mikić.

U nastavku programa bit će prikazane, među ostalim, snimke predstava 'Tri zime', 'Smrt u Veneciji', 'Opasne veze', 'Ero s onoga svijeta', 'Nikola Šubić Zrinski', 'Romeo i Julija', 'Ljudi od voska', 'Ukleti Holandez' i drugih.

HNK Zagreb, zatvoren za gledatelje od 12. ožujka, ovim projektom želi gledateljima u ovom specifičnim vremenima omogućiti da ne izgube vezu s kazalištem.

'Gledateljima Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, čitateljima 24 sata te najširoj javnosti želimo pokazati vrhunske predstave i tako im u razdoblju izolacije ponuditi mogućnost uživanja u kvalitetnim umjetničkim djelima', poručuju iz HNK-a Zagreb.