potražite odmor i hranu za dušu

Zagrebačko kazalište mladih kreće u novu godinu petom premijerom u sezoni i uz čak osam repriznih naslova

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 30.12.2019 12:28
  • Objavljeno 30.12.2019 u 12:27
  • +4
  • +1

Zagrebačko kazalište mladih kreće u novu godinu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marka Ercegović

Nakon blagdanskog uzbuđenja i blagovanja, u Zagrebačkom kazalištu mladih u siječnju potražite odmor i hranu za dušu!

18. siječnja čeka vas još jedna premijera – peta od početka sezone. U koprodukciji ZKM-a i Umjetničke organizacije Ruper, redateljica Judita Gamulin režira predstavu H.E.J.T.E.R.I. prema tekstu nagrađivanog dramatičara Dine Pešuta. H.E.J.T.E.R.I. su drama o povratku, prijateljstvu i odrastanju. Oni su grupa prijatelja, postarijih milenijaca koji pokušavaju odrasti, donijeti odluke i držati ih se u svijetu u kojem su granice, karijere i međuljudski odnosi toliko tekući da im gotovo cure kroz prste. H.E.J.T.E.R.I. su hipsterska božićna rapsodija, emotivni after party i reunion. Ovom dramom Dino Pešut se nastavlja baviti generacijskim pitanjem, životnim odlukama koje bi označile zatvaranje jednog poglavlja i otvaranje novoga. Ako štogod takvo i postoji u današnjem svijetu. Gdje prestaje mladost, pita se četvero prijatelja i jedan nepozvani gost u ovom zimskom afterpartiju. U predstavi glume Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Luka Bulović, Ugo Korani i Katarina Bistrović Darvaš.

Osim toga u siječnju pogledajte hvaljene i nagrađivane predstave iz ove i prethodnih sezona: Dobro je dok umiremo po redu u režiji Aleksandra Švabića predstava je koja je rasprodana mjesecima unaprijed, kao uostalom i Mi i oni, autorski projekt Darija Harjačeka, Katarine Pejović, glumaca ZKM-a te polaznika Učilišta ZKM-a. Potom su tu Tri X i ja u režiji Arije Rizvić i Filipa Nole, predstava nominirana za ovogodišnju nagradu Zlatni studio za najbolju predstavu, Proba orkestra prema kultnom istoimenom filmu Federica Fellinija i u režiji Edvina Liverića, Huddersfield Uglješe Šajtinca u režiji Renea Medvešeka, Pansion Eden proslavljenog mađarskog redatelja Árpáda Schillinga te genijalni Sherlock Holmes u režiji Krešimira Dolenčića. Također, ako želite razveseliti svoje najmlađe, povedite ih na svima uvijek uzbudljivu predstavu Junaci Pavlove ulice u režiji mlade redateljice Lee Anastazije Fleger.

Sve detaljne informacije o predstavama i raspored izvedbi potražite na www.zekaem.hr, a do ulaznica ćete najbrže i najlakše putem ZKM besplatne aplikacije.

Iz ZKM-a preporučuju:

PREMIUM PRETPLATA ZA SEZONU 2019/20. UZ KOJU ĆETE NA POKLON DOBITI ZKM TORBU

Bilo da ju kupujete kao božićni poklon svojim najdražima, ili sebi za dušu, ZKM PREMIUM PRETPLATA sigurno će vas razveseliti. Premium pretplata uključuje dvije ulaznice za gostujuće predstave u organizaciji ZKM-a i dvije ulaznice za premijerne naslove u produkciji ZKM-a. Uz to na poklon dobivate i originalnu ZKM torbu u koju će stati sve vaše ulaznice za predstave, knjige i ostale stvari bez kojih ne izlazite iz kuće. ZKM torba je napravljena u suradnji s Udrugom Kamensko. U Zagrebačkom kazalištu mladih ponosni smo na suradnju s radnicama Kamenskoga, započetu još 2017. godine na predstavi Radnice u gladovanju, koja je dio društveno odgovorna poslovanja ZKM-a.

Za više informacija obratite se na prodaja@zekaem.hr te na 01 4872 561 (prodaja) i 01 4872 554 (blagajna).

Vidimo se u Teslinoj 7!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!