HRVOJE SLOVENC

Hrvatski fotograf koji osvaja njujoršku publiku

23.01.2013 u 14:03

Bionic
Reading

Posljednjih dana u New Yorku su otvorene dvije značajne izložbe hrvatskog umjetnika Hrvoja Slovenca

Hrvoje Slovenc, fotograf sa stalnom adresom u New Yorku, vrlo izbirljivoj njujorškoj publici predstavio je novi rad 'Marble Hill' nazvan po istoimenom kvartu njujorškog Bronxa, koji ga je inspirirao zbog svoje etničke raznolikosti, ali i stila života.

U galeriji Helac Fine Arts upriličena je izložba koja podsjeća na pariške izložbene salone iz 19. stoljeća, ali isto tako i na iskrivljenu viziju 'Alice u zemlji čudesa', sličnu onoj kakvu je imao Jan Svankmajer

Fotografije su snimane starom, tradicionalnom kamerom velikog formata, a neke od izloženih fotografija su impozantnih razmjera, 2 x 3 metra, no usprkos tomu, zadržale su svu modernost i trenutačne svjetske trendove.

Druga je izložba bila skupna, gdje je kustosica bila Andrea Pemberton iz galerije Gagosian.

Izložba je organizirana u galeriji Garis&Hahn, na kojoj se našlo odabrano društvo majstora fotografije s najbolje svjetske umjetničke škole, američkog Yalea, gdje je Slovenc diplomirao prije nekoliko godina.

Dijelovi kompleksnog projekta 'Marble Hill' u kojem Slovenc koristi fotografiju, video, instalaciju, set design i umjetnost u javnim prostorima, bit će izloženi u ožujku u zagrebačkom MSU-u i galeriji Marisall.