crna rupa

Detective Jones o beznađu koje prati njegov novi singl: To je trenutni svjetski zeitgeist

20.11.2023 u 11:35

Bionic
Reading

U jedanaestoj epizodi nove sezone 'Crne rupe' - zajedničkog projekta Yammat FM-a i tportala - dočekali smo glazbenika i pisca Denisa Špičića a.k.a Detective Jonesa, koji u izdanju Dallas recordsa najavljuje novi EP u 2024. godini, naslova 'Mjesto radnje'

Najavni singl albuma "U tvojoj sobi" je atmosferična intimna breakup pjesma, a dolazi nakon singla "Vlakovi" s albuma prvijenca "Istraga" iz 2021. Pjesma najavljuje bitan pomak u zvuku Detective Jonesa, a genijalni spot za nju napravio je Dinko Doringo.

Izvor: Društvene mreže

“Napisao sam je u jednom osobito tjeskobnom periodu tijekom lockdowna. Htio sam zumirati taj osjećaj, pretočiti to iskustvo u pjesmu. Pjesma je stajala neko vrijeme na mom hardu, čekala. Predstavio sam je Luki (Luka Geček) i Vladi (Vlado Mirčeta) - (Mayales), koji su zaslužni za aranžman. Ključna prekretnica je bila kada je Vlado predložio da uopće ne pjevam već da izgovaram tekst pjesme. Mislim da smo time postigli beznađe kakvo prati prekid ozbiljne veze, a i na širem planu, trenutni svjetski zeitgeist,” rekao nam je Denis Špičić.

S Denisom u novoj Crnoj rupi razgovaramo o singlu "U tvojoj sobi", planovima za EP te njegovoj hvaljenoj zbirci kratkih priča "Lijepo o mrtvima, ružno o ljubavi".