UDRUGA 50+

Inicijativa za borbu protiv diskriminacije žena starijih od 50 godina

08.03.2017 u 14:28

  • +2

Predstavljanje udruge Žene 50+

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sanja Srdić

Bionic
Reading

U Muzeju za umjetnost i obrt u srijedu je predstavljena udruga Žene 50+. Njezine osnivačice su Mladenka Šarić, Snježana Mlinarević, Ankica Mamić i Jelena Skorup

Uz okupljanje žena iz svih dijelova društva i njihovo umrežavanje, ciljevi udruge su, ističe se u priopćenju, motiviranje i osnaživanje žena za preuzimanje aktivnijih uloga u svim segmentima društvenog života, promicanje i unapređivanje poduzetništva i poduzetničke kulture poslovnih žena, djelovanje u davanju jednakih mogućnosti i statusa ženama u gospodarskom, društvenom i političkom životu te poticanje gospodarskog napretka temeljenog na znanjima, radnim sposobnostima i etičnosti, kroz angažiranje istinskih potencijala žena zrele dobi.

Naše je društvo deklarativno demokratsko i antidiskriminirajuće, ali zapravo nema skupine koja ne osjeća neki oblik diskriminacije. Žene starije od 50 godina diskriminirana su, društveno zapostavljena i ranjiva skupina, koju dodatno ranjivom čini stupanj gospodarske nerazvijenosti hrvatskog društva, zbog kojega u njemu perspektivu ne vide ni mlade žene, a kamoli da nudi šansu ženama starijim od 50 godina, naglasila je Mladenka Šarić, predsjednica udruge Žene 50+.

Udruga je pokrenula specijalizirani web-portal One nastupaju, www.onenastupaju.hr.