PLAĆE SU UPITNE?

Dobavljači Agrokora priprijetili: Imate 24 sata ili...

06.04.2017 u 12:00

Bionic
Reading

Završen je još jedan sastanak dobavljača Agrokora koji žele što brži rasplet krize. S bankarima su se postigla načelna razumijevanja, ali dogovora nema rekao je novinarima Alen Fontana, direktor Dukata

'Dobavljači ne žele biti ti koji će snositi štetu u procesu. Vremena je vrlo malo, a mi smo jedini koji upumpavamo keš u kompaniju koja je u poteškoćama, to više nije održivo', rekao je Fontana.

Rekao je kako će, ako se danas ne dogovore s bankama prihvatiti bilo kakvo rješenje koje će u kratkom roku pomoći dobavljačima da opstanu. 'Ako je lex Agrokor rješenja za opstanak stotina tisuća ljudi prihvatit ćemo ga', rekao je Fontana i poručio kako će kroz 24 sati početi s obustavama robe jer više nema nikakvih garancija da će im išta biti plaćeno. 

Pojasnio je kako su kamen spoticanja u pregovorima s bankama prava po regresnim mjenicama, koje dobavljači, ako im Agrokor ne podmiri dugovanja ne mogu financirati.

'Nismo se susreli s Alvarezom, nemam informaciju kada će biti novi sastanak, rješavamo stvari u hodu', zaključio je.

Što se plaća u koncernu Agrokor tiče, one bi prema svemu sudeći trebale biti isplaćene idući petak, ako se s računa maknu sve blokade. Naravno, ako blokade ostanu, plaća neće biti.