ukupno 368,7 milijuna kuna

Bespovratna sredstva za 23 projekta poduzetničke infrastrukture

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 14.07.2017 11:33
  • Objavljeno 14.07.2017 u 11:33
Potpredsjenica Vlade Martina Dalić

Potpredsjenica Vlade Martina Dalić

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić dodijelila je u petak 23 odluke o financiranju u sklopu programa "Razvoj poslovne infrastrukture", koji se odnose na projekte u 15 županija vrijedne gotovo 449,4 milijuna kuna, za koje potpore iznose više od 368,7 milijuna kuna

 

Riječ je o potporama za razvoj i poboljšanje poduzetničke poslovne infrastrukture, primjerice poduzetničkih centara, poslovnih inkubatora, poduzetničkih akceleratora te poslovnih i znanstveno-tehnoloških parkova, kao i za povećanje broja proizvoda i usluga.

 Dalić je istaknula kako se ovim projektima potiče bolje i kvalitetnije poslovno okruženje za poduzetnike, što je jedan od bitnih ciljeva Vlade te je pozvala poduzetnike da prate pozive i javljaju se na natječaje.

 Izvijestila je kako je za poziv za financiranje u sklopu programa osigurano 380 milijuna kuna ili 50 milijuna eura za razdoblje od 2016. do. 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem operativnog programa Konkuretnost i kohezija. Ministarstvo gospodarstva osiguralo je dodatnih 260 milijuna kuna, pa će se u konačnici financirati više od 45 projekata vrijednih 640 milijuna kuna.

 Najniži iznos potpore koji je moguće dobiti je 200 tisuća kuna, a najveći 20 milijuna kuna. Projekte predlažu jedinice lokalne uprave i samouprave te poduzetničke potporne institucije, a u provedbi projekata mogu sudjelovati i znanstveno-nastavne ustanove, istraživačke organizacije i institucije, centri za transfer tehnologije i sl.

 Među 23 projekta za koje su odluke o financiranju dodijeljene u petak, najveći iznos odobrenih bespovratnih sredstava, od 20 milijuna kuna, dobili su projekti na koje su prijavili gradovi Šibenik, Trilj, Biograd na moru i Vinkovci, kao i Virovitičko-podravska i Zadarska županija.

 Potpore više od 19 milijuna kuna dodijeljene su za projekte razvojnih agencija Sisačko-moslavačke i Šibensko-kninske županije, gradovi Samobor i Lipik, općina Antunovac, splitski tehnološki park te industrijski park u Novoj Gradiški.

 Između 10 i 19 milijuna kuna iznose potpore za projekte razvojnih agencija Zagreba i Šibensko-kninske županije, gradova Otok i Požega, kao i Međimurske i Ličko-senjske županije.

 Projekti koje su prijavili grad Kutina i Inovativni Zadar dobili po nešto više od 6 milijuna kuna potpora, a projekti križevačkog poduzetničkog centra, osječkog Tera Tehnopolisa po 1,5 i gotovo 2 milijuna kuna potpora.

 Dalić je naglasila kako je u ovom trenutku otvoreno ukupno još pet poziva, od kojih su tri namijenjena malim i srednjim poduzetnicima, a dva također jedinicama lokalne uprave i samouprave. Ujedno je najavila da će uskoro biti objavljen i poziv namijenjen internacionalizaciji poslovanja malih i srednjih poduzetnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi