Ekološka akcija

Timskim radom Toyota Croatie zasađena stabla: 3000 sadnica hrasta za zeleniji planet

08.12.2023 u 13:28

Bionic
Reading

U protekle dvije godine, uz podršku partnera, škola, tvrtki te domaćih i međunarodnih institucija, posađeno je više od 100.000 sadnica stabala zahvaljujući volonterima - Šumoborcima

Bili smo jučer na hvalevrijednoj akciji, koja barem djelomično pomaže očuvanju našeg planeta Zemlje. Naime, Toyota Croatia se ove godine uključila u projekt CO2MPENSATING BY PLANTING i zasadila 3000 novih sadnica hrasta u mjestu Perjasica u općini Barilović, pokraj Generalskog stola.

Ovaj projekt je odgovor na izazove klimatskih promjena, a pokrenuli su ga Savez izviđača Hrvatske, kreativna agencija HEARTH i Hrvatske šume. U protekle dvije godine, uz podršku partnera, škola, tvrtki te domaćih i međunarodnih institucija, posađeno je više od 100.000 sadnica zahvaljujući volonterima - Šumoborcima.

Toyota Croatia zaposlenici, partneri i suradnici priključili su se Šumoborcima na jedan dan.

Prije same sadnje prošli su kratku edukaciju o važnosti brige o šumama, naučili nešto više o tome što točno rade naši šumari i kako se šume održavaju, čuvaju kako bi bile što zdravije i dugovječnije.

Ovu akciju su podržali i Olimpijac Matija Marinić, humanitarac Marko Kos i Rally vozač Juraj Šebalj koji su prveli dan s Toyota Croatia timom i pomogli nam u sadnji na samoj lokaciji. Osim njih, ovoj akciji su se pridružili i hrvatski autonovinari, a prekrasno vrijeme nam je doista išlo na ruku.

Toyota više od 20. godina svojim cjelokupnim poslovanjem radi na očuvanju okoliša. Razvija proizvode i usluge koji su u skladu sa zaštitom prirode i smanjenju štetnih emisija.

  • +41
Timskim radom Toyota Croatie zasađena stabla Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota Croatia

Svojom misijom i obećanjem pod nazivom 'One hybrid-one tree' Toyota se obvezala kako će za svako prodano hibridno vozilo, zasaditi jedno novo stablo.

Ovaj projekt je jedan u nizu kojim to ostvaruje.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'