Toyota Open Labs

Toyota pokrenula platformu kako bi otvorila put inovativnim startupima prema održivoj budućnosti

30.08.2023 u 15:32

Bionic
Reading

Otvoren je poziv startupima koji su spremni komercijalizirati svoje ideje u području energije, kružnog gospodarstva, ugljične neutralnosti, pametnih zajednica i inicijative 'Mobilnost za sve'

Toyota Motor Europe je pokrenula novu platformu za otvorene inovacije Toyota Open Labs, koja povezuje startupe s poslovnim jedinicama Toyotinog ekosustava s ciljem skaliranja inovacija i vođenja tržišta u sljedeću fazu mobilnosti. Program će biti pokretačka snaga Toyotine transformacije u tvrtku za mobilnost produbljivanjem njezine stručnosti u inicijativama koje obuhvaćaju područja energije, kružnog gospodarstva, ugljično-neutralnih tehnologija, pametnih zajednica i inicijativu 'Mobilnost za sve'.

Otvaranje platforme Toyota Open Labs počelo je pozivom startupima koji posluju u pet ključnih kategorija:

  • Energija: tehnologije i sustavi za olakšavanje energetske tranzicije, ekonomija vodika, balansiranje mreže, upravljanje energijom, pametno punjenje i prijenos energije od vozila do mreže;
  • Kružno gospodarstvo: tehnologije i sustavi koji omogućuju oporabu, recikliranje i ponovnu uporabu vozila i baterija;
  • Ugljična neutralnost: tehnologije i sustavi koji pomažu tvrtkama i društvu smanjiti emisije ugljikovog dioksida, uz digitalizaciju koja omogućuje transparentnu procjenu životnog ciklusa;
  • Pametne zajednice: novi poslovni modeli i rješenja za razvoj i podršku pametnim zajednicama putem dijeljenja vozila, pretplate i čvorišta mobilnosti;
  • Mobilnost za sve: rješenja prema fer vrijednosti za prevladavanje prepreka i jačanje sustava mobilnosti i mobiliziranje zajednica s niskom emisijom ugljika uz davanje odgovora na potrebe društva koje je sve starije i osmišljavanje univerzalnog dizajna za sve korisnike;

Partneri platforme Toyota Open Labs su: Toyota Tsusho Europe, društvo za trgovinu i lanac opskrbe Toyota grupe, KINTO Europe, marka za usluge mobilnosti Toyota grupe, Woven Capital, Toyotin fond rizičnog kapitala za financiranje poduzeća u ranoj fazi razvoja i Toyota Mobility Foundation, Toyotina neprofitna zaklada.

Startupi odabrani nakon otvorenog poziva imat će priliku suradnje s raznovrsnom mrežom savjetnika i mentora te će im se otvoriti novi putovi rasta, a moći će i unaprijediti svoju poslovnu strategiju i steći nove prilike za ulaganja te unaprijediti proizvode donošenjem informiranih odluka i izgraditi odnose koji će im pomoći ostvariti globalni utjecaj.

Sudionici će dobiti mogućnost razvoja dokaza koncepta s Toyotom, istražiti moguće koncepte izlaska na tržište i udružiti se s Toyotinim ekosustavom. Svaki će sudionik dobiti podršku u razvoju i priliku za predstavljanje svoje tehnologije na Demo danu tijekom održavanja Paraolimpijskih igara u Parizu 2024.

'Ukoliko je vaša kompanija startup usmjeren na rješavanje budućih izazova održivosti i mobilnosti, Toyota Open Labs je platforma kao stvorena za vas. Toyota razvija sustave mobilnosti koji će na globalnoj razini nanovo osmisliti održive načine življenja, rada i zabave. Toyota Open Labs predstavlja jedinstvenu priliku pretvaranja hrabrih startup vizija u stvarnost uz neprocjenjivu podršku našeg inovacijskog ekosustava,' rekla je Kylie Jimenez, viša potpredsjednica za ljudske potencijale, tehnologiju i korporativne poslove tvrtke Toyota Motor Europe.

'Rješavanje izazova mobilnosti i održivosti ključna su pitanja koja zaslužuju biti teme najvećih svjetskih foruma. Aktivni europski inovacijski ekosustav nudi ogroman potencijal baš u tim područjima, a mi smo uzbuđeni što ćemo se udružiti sa startupima kako bismo pomogli transformirati njihove uzbudljive inovativne ideje u skalabilna rješenja.' Rekao je George Kellerman, potpredsjednik za ulaganja i akvizicije tvrtke Woven by Toyota i glavni direktor društva Woven Capital.

'Misija tvrtke KINTO je ubrzati Toyotin prijelaz u tvrtku za mobilnost, a to je neostvarivo bez doprinosa vanjskih partnera usklađenih s misijom i strategijom te preobrazbe. Potpuno nova Toyota Open Labs platforma savršeno je mjesto za startup kompanije i daje im priliku da nam se pridruže u ovoj sveobuhvatnoj tranziciji.' rekao je Miguel Fonseca, glavni izvršni direktor tvrtke KINTO Europe.

'U duhu korporativne filozofije Toyota Tsusho grupe - živjeti i napredovati zajedno s ljudima, društvom i planetom - cilj nam je 'Biti oni PRAVI'. U brzo promjenjivom okruženju u kojem održivost i cirkularnost postaju uobičajeni, snažno podupiremo inicijative poput Toyota Open Labs, jer one donose nove ideje, snagu i zamah, što su trajne okosnice jedinstvenosti naše grupe.' rekao je Laurent Gallois, direktor poslovnog razvoja tvrtke Toyota Tsusho Europe.

Toyota Mobility Foundation ima temeljnu viziju – 'Stvaranje još boljeg društva mobilnosti' - i provodi projekte zajedno s općinama, neprofitnim organizacijama, lokalnim zajednicama, sveučilištima i inovatorima u Japanu, Europi, Aziji, Americi i Africi. Kako bismo ovu viziju oživjeli, podržavamo startupe s inovativnim idejama koje nam pomažu izgraditi budućnost koja počiva na načelima uključivosti, održivosti i nulte emisije ugljika. Platforma Toyota Open Labs izvrstan je način za shvaćanje novih ideja i budućih vizija mobilnosti startupa diljem Europe.' rekla je Monica Perez Lobo, direktorica Toyota Mobility Foundation Europe.

Za više informacija o platformi Toyota Open Labs i za prijavu za program posjetite ovaj link.