BIZARNA STRATEGIJA

Tesla u lovu na profit traži od dobavljača povrat novca od 2016.

24.07.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Najpopularniji proizvođač električnih automobila na svijetu trebao bi do kraja 2018 ostvariti profit po prvi put od osnutka kompanije prije 15 godina

Prvi čovjek Tesle, Elon Musk, više puta je potvrdio kako se kompanija neće trebati dodatno zaduživati, već će povećanjem obujma proizvodnje Modela 3 stati na vlastite noge, te raspolagati tokom novca za podmirivanje tekućih obveza bez vanjskih financijskih injekcija.

Wall Street Journal sad piše kako je jedna od nekonvencionalnih metoda za ostvarivanje ovog cilja Teslino traženje povrata novca od dobavljača za dijelove koji su im isporučeni još 2016!

Američki financijski dnevnik u posjedu ima dopis koji je navodno odaslan Teslinim dobavljačima koncem proteklog tjedna.

U njemu se nesvakidašnji zahtjev Tesline uprave opisuje kao ‘nužan’, te se traži od dobavljača da na njega gledaju kao na investiciju u kompaniju s ciljem nastavka dugoročnog rasta na obostrano zadovoljstvo.

  • +5
Tesla Model 3 Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla

Automobilske kompanije nerijetko posežu za modificiranjem postojećih ugovora s budućim datumom, no WSJ-ovi konzultanti slažu se kako je Teslin zahtjev bizaran jer traži povrat novca za već uspješno obavljen posao.

Kompanija iz Palo Alta zasad se nije službeno očitovala, dok je dionica Tesle na američkoj burzi kliznula za nešto više od 3 posto.