NAJVEĆI IZAZOV

BMW planira proizvodnju M-automobila s prednjim pogonom

23.07.2018 u 10:46

Bionic
Reading

BMW-ov kultni M-logo, nakon što se našao na SUV-ovima i automobilima s pogonom na sva četiri kotača iz bavarskih pogona, uskoro bi mogao osvanuti i na modelima s prednjim pogonom

Prvi čovjek BMW-ovog sportskog odjela, Frank Van Meel Car Adviceu je rekao kako u Münchenu smatraju proizvodnju sportskih automobila s prednjim pogonom najvećim izazovom, jer žele zadržati tipični osjećaj M-automobila kojem je prirodniji stražnji pogon.

Iduća generacija Serije 1 izrađivat će se na novoj platformi namijenjenoj vozilima s prednjim pogonom - FAAR. Također će na njoj biti izrađeni Serija 2 Gran Turismo, Serija 2 Active Tourer, Serija 2 Gran Tourer te X1 i električni SUV iX1.

Riječ je o popriličnoj paleti proizvoda sa širokim brojem kupaca, pa ne čudi interes M-odjela da se ugura u ovu profitabilnu nišu.

Također valja uzeti u obzir da papreni automobili s prednjim pogonom uživaju popriličnu popularnost i gotovo kultni status među kupcima.

  • +2
BMW M2 Competition Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Automobili poput Renault Megane RS-a, Honde Civic Type-R, ili pak Ford Focusa ST uspjeli su pružiti vozački doživljaj i zadovoljstvo koji nadilaze mehanička ograničenja prednjeg pogona.

Doista nema razloga da isto ne pođe za rukom i BMW-u, a više konkurencije u segmentu znači i niže cijene, te bolja ponuda za krajnje kupce.