Odluka glavne skupštine

Stellantis otkupljuje dionice od General Motorsa u iznosu od 923 milijuna eura

16.09.2022 u 08:21

Bionic
Reading

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača automobila i pružatelj usluga mobilnosti u svom portfelju ima marke Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move i Leasys

Stellantis N.V. i General Motors Holdings LLC, podružnica General Motors Company ('GM') su potpisali ugovor o ponovnoj kupnji dionica (SRA ili Share repurchase agreement) koji se odnosi na 69,1 milijun redovnih dionica u Stellantisu, što predstavlja približno 2,2 posto dioničkog kapitala Stellantisa ( na razrijeđenoj osnovi), koje GM ima pravo primiti nakon izvršenja jamstava za kapital ('Warrants') koje je Peugeot S.A. ('PSA') izvorno izdao GM-u 2017. godine.

Nalozi su izdani GM-u kao dio kupnje automobilskog poslovanja Opel Vauxhall od strane PSA. Nakon izvršenja jamstava za kapital, Stellantis će također isporučiti GM-u približno 1,2 milijuna redovnih dionica Faurecije i ukupni novčani iznos od približno 130 milijuna eura za prava na dividende koje plaćaju PSA i Stellantis.

Sukladno SRA-u, izdanje i ponovni otkup redovnih dionica Stellantisa dogodio se 15. rujna. Kupoprodajna cijena koju će Stellantis platiti za obične dionice iznosit će ukupno 923.247.678 EUR (takav iznos temelji se na volumenu ponderirane prosječne cijene jedne redovne dionice Stellantis na reguliranom tržištu Euronext u Milanu tijekom posljednjih pet dana trgovanja).

Ova kupnja redovnih dionica Stellantisa od strane Stellantisa od GM-a izvršila se prema ovlasti danoj na glavnoj skupštini od 13. travnja 2022.

Stellantis N.V. je jedan od vodećih svjetskih proizvođača automobila i pružatelj usluga mobilnosti. Njegove legendarne i ikonične robne marke utjelovljuju strast svojih vizionarskih osnivača i današnjih kupaca u svojim inovativnim proizvodima i uslugama, uključujući Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move i Leasys.