OGRANIČENA SERIJA

Seat pokazao posebno izdanje Ibize: Proslava 40 godina kultnog kompakta uz 'Anniversary Limited Edition'

11.01.2024 u 14:01

Bionic
Reading

Od uvođenja na tržište 1984. godine, model Seat Ibiza je osvojio pet generacija i prodan je u više od 6 milijuna primjeraka, postavši najprodavaniji model marke. Posebno izdanje dostupno od prvog tromjesečja ove godine

Seat slavi 40. godišnjicu modela Ibiza, najkultnijeg modela marke, uz Limited Edition pod nazivom 'Anniversary'. Nazvan po otoku Ibiza, model je postao prekretnica za uspjeh tvrtke i prodan je u više od šest milijuna primjeraka tijekom pet generacija od 1984. godine.

Prva generacija modela Seat Ibiza bila je prvo vozilo koje je marka razvila bez pomoći tehnološkog partnera, oslanjajući se na internu stručnost i ekspertizu partnera Giorgetta Giugiara za vanjski dizajn, tvrtki Karmann za dizajn unutrašnjosti i Porsche za pogonski sklop.

Od svog predstavljanja na tržištu 1984., model je postavio nova mjerila na tržištu, a utro je put za uspjeh tvrtke Seat koja je radila na razvoju svoje pozicije globalne tvrtke, isporučujući vozila na tržišta diljem svijeta.

Da podsjetimo, Seat je prije skoro tri godine predstavio osvježene modele Ibizu i Aronu, a sam je proizvođač već prije najavio da provodi evoluciju vanjskog i revoluciju unutarnjeg dizajna kada je riječ o ova dva vrlo popularna modela urbanih vozila, koja sada zrače mladenačkim duhom.

Mi smo u Autozoni pisali krajem 2020. o više od 70 godina duga povijest Seatovih kompaktnih sportskih automobila, u kojem možete vidjeti evoluciju pet generacija Ibize.

'Uspjeh kultnog modela Ibiza značio je da je u nekim zemljama vozilo prepoznato prije od same marke! Marka SEAT trenutačno ima najbolju paletu proizvoda u svojoj povijesti i sada je jača no ikada', kaže izvršni direktor marke SEAT, Wayne Griffiths. 'Uz normalizaciju izazova nabave poluvodiča, prodaja je u 2023. porasla za 24 posto, dosegnuvši 288.400 isporučenih vozila.'

Seat Ibiza Anniversary Limited Edition imat će novu opremu i boje, kao i nove naplatke od lakog metala i dizajnerske detalje.

Seat Ibiza 'Anniversary Limited Edition' Izvor: Promo fotografije / Autor: SEAT

Vanjski dizajn vozila dorađen je ekskluzivnom Graphene sivom bojom karoserije i Cosmo sivom bojom 18-colnih lakometalnih naplataka, kao i istaknutog laserski tiskanog logotipa 'Anniversary Limited Edition' na B-stupu vozila.

Dok je u unutrašnjosti kabina dobila novi šarm uvođenjem ekskluzivnih sportskih sjedala presvučenih tkaninom, koja putnicima sprijeda pružaju novu razinu dinamičnosti i udobnosti, nove Dark aluminijske mat završne obrade vrata i konzole, kao i laserski tiskanim logotipom 'Anniversary Limited Edition' na pragovima.

Limited edition modela Seat Ibiza Anniversary će biti dostupna od prvog tromjesečja ove godine.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'