VIŠESTRUKO JE VEĆE

Renault ulazi na hrvatsko tržište rabljenih automobila

22.09.2017 u 14:01

Bionic
Reading

Tržište rabljenih automobila višestruko je veće od onog novih automobila. U Europi se, primjerice, svake godine proda tri puta više rabljenih, nego novih vozila, te ovaj omjer raste budući da se prema određenim istraživanjima pokazalo da nove automobile kupuju vozači stariji od 50 godina i to tek nakon što izmjene šest rabljenih vozila

U Hrvatskoj je situacija još dramatičnija. Domaći kupci kupuju čak šest puta više korištenih, nego novih automobila. Jasno je stoga zašto su se u Renaultu odlučili lansirati uslugu za rabljene automobile Renault Selection na domaćem tržištu.

Francuzi smatraju kako, za razliku od kupaca novih vozila, domaći kupci rabljenih automobila nemaju dovoljno prava i sigurnosti. Stoga im je prioritet ponuditi uslugu kupovine, prodaje ili zamijene vozila koja će jamčiti bezbrižnost, sigurnost i povjerenje.

Nakon Madrida i Rima, Renault Selection je lansiran u Poreču, a do kraja godine bit će dostupan u Zagrebu i Splitu. Iduće godine Francuzi planiraju otvaranje još deset centara diljem Hrvatske, a do kraja 2019 bit će ih 21. U Europi ih je planirano više od 300.

Namjera Renaulta je kupcima ponuditi vozila koja su provjerena u 98 točaka, na koja nude jamstvo do 24 mjeseca, mogućnost kupovine servisnih paketa i produženih jamstava, te cjelogodišnju pomoć na cesti. Možda najatraktivnija stavka je mogućnost povrata vozila unutar osam dana ako ste s njim nezadovoljni.

Renault Selection neće nuditi samo Renaultova i Dacijina vozila, već će otkupljivati i prodavati sve automobile. Također će omogućavati kreditiranje uz fiksnu kamatnu stopu.

Rabljena vozila bit će ponuđena u dvije klase - ‘best’ i ‘smart’. u prvoj su vozila do 5 godina starosti i do 120.000 prijeđenih kilometara, bez oštećenja, na koje Renault Selection daje jamstvo do 12 mj, te jedan gratis servisni paket. Jamstvo uključuje motorni sklop bez potrošnih dijelova, mjenjač i pogonske elemente, te ispušni sustav i osnovne sklopove električnih sustava.

Druga klasa vozila ‘smart’ uključuje sve one automobile starije od 5 godina s do 200.000 prijeđenih kilometara koji mogu, ali i ne moraju, imati manja oštećenja. Uz njih će Renault Selection također davati jedan servisni paket, te 12 mjeseci jamstva koje pokriva motorni sklop bez potrošnih dijelova, mjenjač i pogonske elemente, te sustav paljenja i alternator, no ne i ispušni sustav i elektroniku.

Renault Selection otkupljivat će vozila po tržišnoj cijeni. Najveći izvor rabljenih automobila očekuju od usluge zamijene staro za novo, no i otkupa rent-a-car automobila koji čine više od 30 posto tržišta novih automobila u Hrvatskoj, s tendencijom rasta.

Također ne odbacuju mogućnost uvoza rabljenih automobila s njemačkog, francuskog i belgijskog tržišta, no samo za vozila s vlasničkim porijeklom, poviješću ovlaštenog servisiranja i sa stvarnom kilometražom.