CHRIS BANGLE

Pogledajte kakav automobil je napravio bivši BMW-ov šef dizajna

30.11.2017 u 13:04

Bionic
Reading

Nekoć prvi čovjek BMW-ovog dizajna, koji je oblikovao kompletnu gamu bavarskog proizvođača od 1992 do 2009, te je zaslužan za neke od uspješnijih modela iz Münchena poput SUV-ova X5 i X3, upravo nam je predstavio svoju prvu kreaciju nakon pokretanja vlastite kompanije - električni automobil REDS

Ovo neobično vozilo predstavljeno je na Sveučilištu dizajna u Pasadeni, izrađeno je u Bangleovom studiju u Torinu a navodno će ga za kinesko tržište izrađivati China Hi-Tech Corporation (CHTC).

REDS je zamišljen kao ultrapraktičan automobil za urbane ljude koji cijene slobodu i vlastiti prostor. U automobilu dugačkom tek tri metra smješteno je pet sjedala u nekonvencionalnoj formi. Ona se mogu preklapati i pomicati na brojne načine kako bi putnicima osigurali maksimalnu udobnost, a novopečenim roditeljima čak omogućili i promjenu pelene.

Tu je i ogromni 17-inčni ekran koji može služiti za prikazivanje multimedije, no koji se smanjuje u vožnji kako bi prikazivao instrument tablu.

Krov automobila, pak, neobično je dizajniran kako bi na njega mogle biti instalirane solarne ćelije, te kako bi aktivno štitio automobil od sunca, te smanjio potrebu za korištenjem klimatizacijskog uređaja.

Nema podataka o kapacitetu baterije, no električni automobil postiže brzinu od 120 km/h, te s jednim punjenjem prevaljuje 300 km.

Ljubitelji BMW-a svojevremeno su bili zgroženi nekim dizajnerskim izričajima Chrisa Banglea, poput takozvanog ’flame surfacinga’ i ‘bangle butsa’, donosno u slobodnom prijevodu izviranja plamena i bangleovih stražnjica, no vjerujemo kako su sad svjesni da se kontroverzni Amerikanac za kormilom BMW-a zapravo - suzdržavao.

  • +5
Chris Bangle REDS Izvor: Promo fotografije / Autor: Chris Bangle Associates