ONLINE KUPNJA

Ovo se zove kupnja preko interneta! Mercedes besplatno dostavlja nove automobile na kućnu adresu

22.04.2020 u 12:40

Bionic
Reading

Mercedes-Benz u Njemačkoj sada nudi kupcima, koji u internetskoj trgovini marke kupuju novi automobil, besplatnu i beskontaktnu dostavu na željenu adresu

Da ćemo jednom živjeti u uvjetima ograničenja u kojem vlada koronavirus i gotovo sve je stalo u cijelom svijetu nitko nije mogao niti sanjati, pa čak niti najveći pesimisti. No sve nam je odjednom postalo prilično jasno posljednjih nekoliko mjeseci. I sve ono što smo dosad mogli obaviti samo osobnom posjetom trgovcu odjednom je postalo posve normalnim da se to radi preko interneta, online. Možda ste pomislili pritom na osnovne prehrambene namirnice, odnosno uobičajene tekstilne ili tehničke sitnice, ali odjednom je gotovo sve dostupno preko internetske kupnje. Pa je tako postalo normalno da se čak i novi automobili kupuju online, jer su saloni automobila naravno većinom privremeno zatvoreni.

Mercedes-Benz je u ovoj pandemiji otišao i korak dalje. Naime, kupcima koji novi automobil kupuju u internetskoj trgovini Mercedes-Benza sada će im isti biti dostavljen besplatno i bez kontakta na njihovu kućnu adresu. Na web stranici internetske trgovine njemačkog proizvođača automobila tako piše: 'Da bismo vam pružili potporu u trenutnoj situaciji i pružili vam najbolju moguću podršku, besplatno isporučujemo sva nova vozila koja se nude u internetskoj trgovini na vašu željenu adresu unutar Njemačke.'

Stoji i sljedeće: 'Imajte na umu da zbog trenutnih ograničenja koja nameće pandemija COVID-19 u određenim slučajevima može doći do kašnjenja u obradi vaše narudžbe, primjerice zbog ograničene dostupnosti prijamnih ureda'.

Prema informacijama, željena adresa dostave može biti udaljena 'najviše 100 kilometara od odabranog partnera Mercedes-Benza i mora pružiti mogućnost sigurnog istovara vozila'.

I ne samo to, omogućena je i beskontaktna primopredaja: 'Kako bismo primopredaju učinili što sigurnijom, poduzimamo opsežne higijenske mjere'.

U internetskoj trgovini Mercedes-Benz u Njemačkoj trenutno se nalazi 476 vozila.

Nije posve jasno da li naručeno vozilo doista dolazi u XXL kartonskom paketu, kao što je prikazano na slici s njihove web stranice, ali vjerujemo da je to samo sjajan vizualan marketinški potez.

Bilo kako bilo, danas je sve očito posve drugačije od onoga na što smo bili naviknuli prije pandemije koronavirusa.