CARBUYER TVRDI

Novi Audi RS5 Coupe je razočaranje godine

24.07.2017 u 11:57

Bionic
Reading

Audi Sport GmbH posljednjih je godina nanizao neke od najzanimljivijih automobila u povijesti marke s logom četiri prstena, no čini se da novi RS5 Coupe ne spada u ovo elitno društvo

Carbuyer je obavio standardnu tranšu svojih testova i Audiju zamjerio mnogo toga. Iako automobil s lakoćom zadovoljava praktične strane testa poput komfora za putnike i prostora za prtljagu i sitnice, u Carbuyeru smatraju da je RS5 Coupe preskup.

Ovo temelje na činjenici da se interijeri novog RS5 i 20.000 eura jeftinijeg modela S5 praktički uopće ne razlikuju, kao i na izračunu koji pokazuje da je najopremljeniji RS5 tri puta skuplji od osnovnog dizelskog modela A5.

Sve ovo bi Carbuyerov novinar vjerojatno lakše progutao da se RS5 Coupe pokazao kompetitivnim vozačkim automobilom, no Audijev novi automobil brz je samo na ravnom, dok je kroz zavoje dosadan zbog umrtvljenog električnog serva i potpune akustične izolacije kabine.

RS5 se vozi više kao GT nego kao sportski automobil pa su možda u Audiju zaključili da se ne mogu mjeriti s BMW-om M4 i Mercedesom C63 AMG, te krenuli alternativnim putem, zaključuju u Carbuyeru.

Pogledajte i recite što mislite u komentarima.

Autor: YouTube