SAVRŠENI PARTNER

Nissan Ariya osvojila prestižnu nagradu: Sustav s dvostrukim motorom e-4ORCE najbolji u 2023.

24.09.2023 u 14:48

Bionic
Reading

Ariya s e-4ORCE tehnologijom koristi dvostruke električne motore za isporuku snage na sva četiri kotača. Posebnim upravljanjem izlaznom snagom i performansama kočenja za glatkoću i stabilnost, e-4ORCE povećava povjerenje vozača prateći upravljanu liniju vožnje preko gotovo svake površine ceste

Sustav s dvostrukim motorom e-4ORCE pogona na sva četiri kotača modela Nissan Ariya imenovan je pobjednikom u izboru 'Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems' najboljih motora i pogonskih sustava za 2023. godinu.

Najnovije priznanje za Ariyu dolazi u godini kada je Wards također odao priznanje modelu za jedan od 10 najboljih interijera i UX-a (korisničkog iskustva).

Nissanovo postignuće iz 2023. označava 20. nagradu marke otkako je Wards 1995. godine počeo priznavati najviše razine postignuća u inženjerstvu automobilskih pogonskih sklopova. Ariya je drugi Nissanov EV pogonski sklop koji je dobio nagradu nakon LEAF-a 2011. godine – prvi put je tada Wards priznao električni motor.

'e-4ORCE pruža odlične vozne karakteristike za obiteljsko vozilo. Ne radi se samo o snažnom lansiranju, već i u manevrima pri mimoilaženju pri većoj brzini gdje se neki BEV-i mogu osjećati pomalo slabima,' rekao je Drew Winter, urednik WardsAuto-a i sudac Wards 10 najboljih motora i pogonskih sustava. 'Ovo je snažno i tehnički kompetentno obiteljsko vozilo koje kupcima nudi impresivnu kombinaciju snage i mogućnosti dometa.'

Nissan e-4ORCE Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

'Ariya je otkriće u sportskom načinu rada s niskim akceleratorom', rekla je Christie Schweinsberg, analitičarka Wardsovih obavještajnih podataka i sutkinja Wardsovih 10 najboljih motora i pogonskih sustava. ''Wow' je sve što mogu reći o gravitacijskoj sili koja djeluje na moje lice i vrat. Kreće se prilično brzo iu standardnim i ekološkim načinima rada. Ariya je tako tiha i glatka, a ubrzanje tako linearno, da možete brzo prekoračiti ograničenje brzine ako niste oprezni.'

Ariya modeli s e-4ORCE tehnologijom koriste dvostruke električne motore za isporuku snage na sva četiri kotača. Slovo 'e' u e-4ORCE označava Nissanov potpuno električni pogonski sustav. '4ORCE' (izgovara se kao force (sila) na eng.) odnosi se na fizičku snagu i energiju vozila, a '4' predstavlja kontrolu nad svim kotačima.

Posebnim upravljanjem izlaznom snagom i performansama kočenja za glatkoću i stabilnost, e-4ORCE povećava povjerenje vozača prateći upravljanu liniju vožnje preko gotovo svake površine ceste.

O dobitnicima nagrada Wards odlučuje komisija novinara s velikim iskustvom u ocjenjivanju pogonskih sklopova vozila na temelju čimbenika uključujući konjske snage, okretni moment, buku, učinkovitost, usporedne specifikacije i primjene nove tehnologije. Ove su godine suci testirali 32 potpuno nova ili značajno poboljšana pogonska sustava, stavljajući ih u svakodnevni život – putovanje na posao, putovanja cestom i obavljanje poslova.

Nissan Ariya predstavlja najbolje od Nissanovog dizajna, tehnologije, performansi i održivosti. Njegovo glatko, snažno ubrzanje i dostupna ProPILOT Assist 2.02 napredna tehnologija za pomoć u vožnji podižu Ariyine sposobnosti vožnje i čine je savršenim partnerom za svakodnevna putovanja autocestom i cestovna putovanja.