uoči premijere

Mercedes pokazao siluetu nove E-klase: Spoj tradicije i budućnosti

07.04.2023 u 14:58

Bionic
Reading

Prema proizvođaču, evolucionarne tehnologije čine novorazvijeni model najinteligentnijom i najosobnijom E-klasom u dugoj povijesti serije modela, a ona traje još od 1946.

Mercedes-Benz je još krajem veljače ove godine najavio novu E-klasu, predstavljanjem detalja njegove unutrašnjosti, poručujući kako se budući kupci ovog modela mogu veseliti posebno impresivnom iskustvu zabave. Sada je njemački preium proizvođač objavio i prvu službenu fotografiju njegovog vanjskog izgleda, točnije njegove bočne siluete.

S novom E-klasom, Mercedes-Benz će predstaviti evoluciju svoje ikone marke u utorak, 25. travnja u 17 sati (CEST). Digitalnu svjetsku premijeru moguće je vidjeti na online platformi Mercedes me media i drugim kanalima. Potpuno redizajnirana E-klasa u potpunosti je u skladu sa svojom tradicijom kao predvodnik inovacija i estetski pionir.

Mercedes kaže da je nova E-klasa pionir za marku s trokrakom zvijezdom na putu do 'ultimativnog digitalnog luksuznog iskustva'. Lansiranje počinje s modelom limuzina. Prvi modeli serije 214 stići će na europsko tržište u ljeto 2023., dok će na tržište SAD-a stići u jesen ove godine.

Evolucija ikone marke: digitalna izvedba i napredni pogonski sklopovi

Nova E-klasa kombinira jedinstveni osjećaj 'kod kuće' koji kupci vole desetljećima s novom dimenzijom besprijekorno integriranog digitalnog luksuza. Prema proizvođaču, evolucionarne tehnologije čine novorazvijeni model najinteligentnijom i najosobnijom E-klasom u dugoj povijesti serije modela. Štoviše, zahvaljujući dosljednoj elektrifikaciji, postavlja nove standarde u učinkovitosti i također omogućuje lokalno vožnju bez emisija.

Povijesti E-klase 'Srca marke' preko 75 godina

S više od 17 milijuna vozila isporučenih od 1946. godine, E-klasa i njeni prethodnici su najprodavanija serija modela u povijesti Mercedes-Benza. Mnogi ga doživljavaju kao 'srce brenda'. Nasljeđe E-klase seže u rane dane marke.

Čak i u ranim godinama 20. stoljeća, kompanije prethodnici današnjeg Mercedes-Benz AG-a dominirale su ovim segmentom: vozila pozicionirana ispod luksuzne klase, ali iznad klase malih automobila sastavni su dio portfelja modela Mercedes-Benza i originalnih brendova. Od 1930-ih modeli su imali oznake koje i danas zvuče poznato: na primjer 200 (1933.) i 230 (1936.), kao i dizelska varijanta 260 D (W 138, 1936.) – prvi putnički automobil s dizelskim motorom na svijetu.