Zvjezdani ratovi

[FOTO/VIDEO] Volkswagen i 'Obi-Wan Kenobi' udruženi povodom dolaska ID. Buzza: Ewan McGregor ambasador marke

14.06.2022 u 12:03

Bionic
Reading

Iščekivanje nove serije 'Obi-Wan Kenobi' je golemo, a obožavatelji diljem svijeta su uzbuđeni radi povratka ikone majstora jedija, ali i dolaska potpuno električnog Bullija ID. Buzza

Volkswagen je objavio kako osigurava još više emocija pri pozicioniranju marke te ostvaruje dodatni poticaj za svoju globalnu strategiju elektrifikacije. Poduzeće pri uvođenju na tržište kultnog modela ID. Buzz surađuje s novom serijom Zvjezdanih ratova 'Obi-Wan Kenobi', koja se može gledati na servisu Disney+ od 27. svibnja.

Kampanja započinje vlastitim spotom, koji je nastao u suradnji s produkcijskim kućama Lucasfilm i Industrial Light & Magic. U njemu ID. Buzz, uz poznate likove iz serijala Zvjezdanih ratova i filmske zvijezde Ewana McGregora, tumači glavnu ulogu. McGregor usto postaje ambasador marke Volkswagen.

Volkswagen ID. Buzz Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen

'Ovom suradnjom objedinjujemo ne samo dvije snažne globalne marke, već i brojne generacije obožavatelja, koje su odrasle sa svojim omiljenim ikonama. Ovo je jedinstvena i iznimno kreativna suradnja', rekao je Klaus Zellmer, direktor marke Volkswagen nadležan za područje prodaje, marketinga i postprodaje. 'Iznimno se veselim i što je Ewan McGregor novi ambasador marke jer on može utrti put od naše fascinantne prošlosti prema budućnosti s nultom stopom emisija CO2.

Ewan McGregor savršeno nam odgovara kao glumac koji tumači lik Obi-Wana Kenobija, kao ljubitelj marke Volkswagen odmalena te kao vozač i kolekcionar vozila marke Volkswagen. On time privlači dodatnu pozornost na našu marku te našim porukama daje dodatnu mjeru autentičnosti.'

Suradnjom se dopire do sasvim novih ciljnih skupina

Iščekivanje nove serije 'Obi-Wan Kenobi' je golemo. Obožavatelji diljem svijeta uzbuđeni su radi povratka ikone majstora jedija. Te emocije dijele sa svim obožavateljima marke Volkswagen, koji već odavno i s uzbuđenjem iščekuju uvođenje potpuno električnog Bullija ID. Buzz na tržište. 'Ovom suradnjom doprijet ćemo do sasvim novih ciljnih skupina u pogledu e-mobilnosti, inovacije i digitalizacije', rekao je Zellmer. 'Drago nam je što pri tome možemo surađivati s nekim od najkreativnijih umova filmske industrije.'

Inovativna kampanja i dva modela ID. Buzz 'Star Wars Edition'

Suradnja započinje spotom iz vlastite produkcije, koji je nastao u suradnji s produkcijskim kućama Lucasfilm i Industrial Light & Magic. U tu je svrhu upotrijebljena vodeća globalna virtualna tehnologija ILM StageCraft na Infinity Stageu. 'Ova prvorazredna, inovativna kampanja sa spektakularnim spotovima savršen je način za proslavu početka prikazivanja serije 'Obi-Wan Kenobi' na servisu Disney+', rekla je Lylle Breier, viša potpredsjednica za globalna marketinška partnerstva društva Walt Disney Studios.

'Obožavatelji diljem svijeta, baš kao i mi, nestrpljivo je iščekujemo.' Kampanju su realizirale kuće Scholz & Friends te Markenfilm, paralelno će se prikazivati na većem broju međunarodnih tržišta te će se vrtjeti na televiziji, društvenim mrežama i oglasnim plakatima. Osim toga, dizajneri marke Volkswagen i produkcijske kuće Lucasfilm zajedničkim su snagama kreirali dva modela ID. Buzz 'Star Wars Edition', koja se krajem svibnja, u okviru proslave događaja Star Wars Celebration u američkom Anaheimu, najvećem svjetskom okupljanju obožavatelja ove sage, prvi put predstavila svjetskoj javnosti.

  • +4
Volkswagen i 'Obi-Wan Kenobi' udruženi povodom dolaska ID. Buzz-a Izvor: Promo fotografije / Autor: MARTIN MEINERS

Ewan McGregor postaje ambasador marke

Ewan McGregor ne tumači samo ulogu glavnog glumca u novoj seriji, već usto postaje novi ambasador marke Volkswagen. McGregor je strastveni ljubitelj marke Volkswagen te ima vlastitu kolekciju povijesnih vozila: 'Otkad sam sa 16 godina prvi put vozio vlastiti Volkswagen, zaljubio sam se u ovu marku.

I od tada skupljam automobile.' Ewan McGregor već se aktivno angažirao u okviru svjetske premijere modela ID. Buzz tijekom ožujka: 'ID. Buzz zbilja pršti od karaktera, što je neobično za novo vozilo. ID. Buzz uvijek mi može izmamiti osmijeh na licu. Mislim da je on radosno vozilo.'

Dodatna važna komponenta novog pozicioniranja marke

Marka Volkswagen od 2016. godine potiče transformaciju u softverski orijentiranog pružatelja usluga mobilnosti. U okviru tih promjena uvedeni su novi logotip i dizajn marke. I u pogledu marketinške komunikacije marka Volkswagen kroči novim putevima, između ostalog, aktivnim angažmanom u sferi nogometa te globalnim širenjem sadržaja marke i aktivnosti na novim, globalnim brendiranim platformama, kao što je slučaj s američkim festivalom South by Southwest tijekom ožujka 2022. godine.