emocije od 1910.

[FOTO/VIDEO] Veliki dan za sve Alfiste iz cijelog svijeta: Alfa Romeo slavi 112. godišnjicu

23.06.2022 u 20:13

Bionic
Reading

Od petka 24. do nedjelje 26. Muzej Alfa Romea u Areseu održat će vikend događanja posebno osmišljenih za fanove ove marke kako bi podijelili svoj ponos i strast prema brendu, a ove godine se slavi 60 godina modela Giulia

Za sve ljubitelje talijanske marke Alfa Romeo - Alfiste, 24. lipnja je poseban datum. Taj se dan obilježava osnivanje Anonima Lombarda Fabbrica Automobili u Milanu 1910. godine, tvrtke koja će uskoro postati Alfa Romeo i koja će osvajati srca mnogih generacija vozača. Proslava za tu priliku neće nedostajati u svim dijelovima svijeta.

Od petka 24. do nedjelje 26. Muzej Alfa Romea održat će vikend događanja posebno osmišljenih za pleme marke. Sve je spremno za dobrodošlicu entuzijastima Alfistima, koji se okupljaju u Areseu svake godine iz cijelog svijeta, kako bi podijelili svoj ponos i strast prema brendu.

Alfa Romeo: 111 godina emocija koje treba proživjeti zajedno (2021.) Izvor: Promo fotografije / Autor: Alfa Romeo

Ponosni što voze svoj Alfa Romeo na internoj stazi Muzeja i na povorkama koje obilježavaju početak i kraj svakog dana proslave. Strast je to koju treba podijeliti sa samim klubovima, pravim ambasadorima brenda.

Povodom svoje 112. godišnjice Alfa Romeo odaje počast svojim Klubovima posvećujući im dio Muzeja. Na dva zida, stalni će postav oslikavati živote i strast Alfista u nizu videa koje su izravno snimili Klubovi. Slike koje stižu sa svih kontinenata – od Kine do Latinske Amerike, Novog Zelanda do Južne Afrike, govoreći o stalnoj predanosti poboljšanju robne marke i proizvoda Made in Italy, diljem svijeta.

Vani, u zelenoj površini ispred ulaza u Muzej, trebao bi biti otvoren Trees4Clubs: svako drvo nosit će plaketu koju proizvodi Klub, kako bi učvrstio njihovu snažnu vezu i svoje duboke korijene unutar brenda. Ploče će biti otkrivene u subotu, 25. lipnja u 11 sati, a nakon toga u 15 sati u dvorani Giulia uslijedit će Susret klubova, godišnje okupljanje Alfa Romeo klubova, od kojih su se deseci već prijavili iz cijelog svijeta.

Nedjelja, 26. lipnja bit će usredotočena na još jednu veliku obljetnicu, 60. godišnjicu modela Giulia. Kao dio obitelji, na stazi i u uniformi, Giulia je simbol Alfa Romea i ikona jedne ere. Deseci limuzina iz 1960-ih i 70-ih izaći će na internu stazu Muzeja kako bi sudjelovali u flashmobu.

  • +32
Alfa Romeo proslava Izvor: Promo fotografije / Autor: Alfa Romeo

Nakon toga, u dvorani Giulia bit će održana konferencija koja je dio ciklusa 'Backstage', uključujući paradu različitih verzija i varijanti ovog legendarnog automobila. Sudionici će uključivati ​​Giuliu koja pripada državnoj policiji iz Autocentra u Torinu, u savršenoj usporedbi s modelom koji je izložen u odjeljku Muzeja 'Alfa u uniformi'.

Konačno, dva primjerka kombija Alfa Romeo iz 1950-ih bit će izložena cijeli vikend: '455' i 'Mille' iz zbirke klasičnih vozila Marazzato u Stroppiani (pokrajina Vercelli). Sastoji se od preko 200 automobila, a većinu kolekcije čine stari kamioni i autobusi.