URBANA MOBILNOST ZA SVE

[FOTO/VIDEO] Upoznajte Citroën Ami; Mali, fleksibilan, potpuno električan i dostupan svima

Točno godinu dana od svjetske premijere Ami One koncepta na autosalonu u Ženevi 2019. godine sada je dobio svoju proizvodnu verziju

Točno godinu dana od svjetske premijere Ami One koncepta na autosalonu u Ženevi 2019. godine sada je dobio svoju proizvodnu verziju

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bluche Nicolas

Ami može dostići maksimalnu brzinu od 45 km/h, ali je i tada njegova baterija od 5,5 kWh dovoljna za solidan domet od 70 km

Citroën je predstavio svoje mini vozilo imena Ami. Prijatelj, na francuskom jeziku bi to doista i mogao postati mnogima, koji su u potrazi za novim rješenjima urbane mobilnosti, naročito u velikim gradovima Europe. Točno godinu dana od svjetske premijere Ami One koncepta na autosalonu u Ženevi 2019. godine sada je dobio svoju proizvodnu verziju, a namjera francuskog proizvođača je da novi Ami privuče vozače početnike, te vlasnike koji imaju već dva ili tri automobila u svojoj obitelji.

Citroën Ami

Citroën Ami

Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Citroën Ami je potpuno električno urbano vozilo, manje automobil, a više alternativa za bicikle, skutere i javni prijevoz, kaže francuski proizvođač automobila. Preciznije bi bilo rečeno da je Ami zapravo laki kvadricikl. Kao takav, sićušni Citroën Ami s dva sjedala kreiran je posebno za sustave dijeljenja automobila (carsharing).

Michel Costa, voditelj istraživanja tržišta u Citroënu, za Ami kaže: 'Zajednički nazivnik svih budućih korisnika neće biti spol, starost, socio-profesionalna kategorija, mjesto prebivališta ili još manje stupanj obrazovanja, već njihova potreba za mobilnošću. Govorim o potrebi rješenja za česta putovanja, kratke udaljenosti (odlazak u supermarket, teretanu), rješenje koje je jednostavno i lako dostupno i korišteno (nema potrebe za licencom, zaštićeno). Govorim o vrlo pristupačnom i odlučno modernom električnom rješenju. Ami je savršeno rješenje za odgovor na te potrebe.'

Citroën Ami

Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Ako vas je pojava ovog vozila asocirala na Smart fortwo EQ, minijaturni električni automobil koji se već nalazi na tržištu, treba reći da su Amijevi oblik i format u najmanju ruku nekonvencionalni kao kod Smarta - možda čak i više, samo što je 'kockasti prijatelj' još manji. Citroën Ami je dug svega 2,41 metra i širok 1,39 m (bez retrovizora), visok 1,52 m. Njegova težina je ukupno 485 kilograma s baterijom (manje od 425 kg bez baterije), a promjer okretanja između dva zida mu je samo 7,2 metra. Dakle, idealan je za uske i zakrčene gradske prometnice, na kojima svaki centimetar znači jako puno.

Citroën Ami

Citroën Ami

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bluche Nicolas

Citroën Ami odlikuje gotovo okomiti prednji kraj, dok prednja svjetla i žmigavci tvore dvostruki svjetlosni potpis. Ovaj motiv reflektira se i na stražnjim svjetlima radi ukupne konzistentnosti dizajna. Nijansa 'Ami Blue' plave boje Amiju daje snagu i prisutnost, kao kontrast staklenoj površini vjetrobranskog stakla, panoramskom krovu, bočnim prozorima i stražnjem prozoru. Spreman za grad, Ami dolazi s (ovisno o izboru prilagodbe) plastičnim poklopcima za kotače, tijelom, zglobnim staklima poput onih koja su se koristila na Spačeku i krovnim naljepnicama ili kapsulama na bočnim stranama poput Airbump umetaka. Osim toga, Ami dolazi sa okruglim, ručno podesivim vanjskim retrovizorima.

Citroën Ami

Citroën Ami

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bluche Nicolas

Ovaj mobilni objekt nudi nove mogućnosti zahvaljujući svojim simetričnim dijelovima nadahnutim AMI ONE konceptom. Široka vrata koja su potpuno identična s desne i lijeve strane i otvaraju se u suprotnom smjeru: na vozačevoj strani su pričvršćena na karoseriju straga kako bi se iskoristila bolja pristupačnost vozilu i povećala udobnost, dok se vrata na strani suvozača otvaraju tradicionalno prema natrag . Dva fiksna bočna prozora s pola otvaranja također slijede ovaj princip. Prednji i stražnji odbojnici, donja vrata odbojnika i donji paneli karoserije također su identični na prednjem i stražnjem dijelu. Svaki dio karoserije kombinira robusnost, jednostavnost montaže i izradu.

Citroën Ami

Citroën Ami

Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Putnička kabina također ima koristi od racionalizacije broja materijala i elemenata, u skladu s pametnim razmišljanjem u srcu procesa dizajniranja. Na vozačkoj poziciji privlači se pogled na provjereni obrazac koji se koristi za prikaz na ploči s instrumentima smještenim na stupu upravljača, posuđen iz AMI ONE koncepta, koji prikazuje relevantne informacije za trenutno očitanje. Poziva vas da svakodnevno istražujete grad u modernoj i živopisnoj atmosferi (ovisno o razini prilagodbe). S desne strane upravljača nalazi se poseban prostor za smještaj pametnog telefona, koji postaje glavni infotainment zaslon središnje konzole i omogućuje pristup navigaciji i glazbi.

Citroën Ami

Citroën Ami

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bluche Nicolas

Ami predstavlja modernu viziju, naglašenu svojim jedinstvenim mogućnostima prilagodbe. Ami je jednostavan za prilagodbu, jer je dostupan u 7 različitih verzija. Kao snažan pokazatelj ovog urbanog objekta mobilnosti, njegova prilagodba se vrši pomoću dodataka.

Dosljedno dizajniran za mikro-mobilnost, pogon Citroën Amija je osmišljen tako da bi ga mogle voziti osobe od 16 godina i više s vozačkom dozvolom AM za mopede, lake tricikle i lake četvorocikle (quadove), zapremine ispod 50 cm³. U Francuskoj, prema njihovom zakonu i od 14 godina naviše. Ami može dostići maksimalnu brzinu od 45 km/h, ali je i tada njegova baterija od 5,5 kWh dovoljna za solidan domet od 70 km. Povrh toga, punjenje je jednako lako kao kod pametnog telefona. Čak i u uobičajenoj utičnici za kućanstvo od 220 V, Amiju su potrebna samo tri sata da ponovno bude u funkciji.

Citroën Ami

Citroën Ami

Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Njegova bi prodaja trebala teći nekonvencionalno kao što je zapravo ovaj dvosjed i konstruiran. Neće biti dostupan samo kod Citroënovih distributera i u pop-up trgovinama, već i u trendovskim dizajnerskim trgovinama i robnim kućama. I to po cijeni koja je doista atraktivna. U Francuskoj se Citroën Ami već prodaje za 6000 eura ili daje u zakup za 19,99 eura (150 kn) mjesečno. A ako vam je i to previše, svog malog 'prijatelja' možete unajmiti na minutu - za 26 centi (1,95 kn). Tada je vožnja automobila gotovo jednako jeftina kao i telefoniranje.

Citroën Ami bi trebao na tržište Europe stići već ovoga ljeta.

  • +52
  • +49

Citroën Ami

Izvor: Promo fotografije / Autor: Citroën

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!