veliko priznanje

[FOTO/VIDEO] Renault Kangoo Van proglašen međunarodnim kombijem godine 2022.

22.11.2021 u 08:19

Bionic
Reading

Paneuropski žiri, sastavljen od 24 vodeća novinara specijalizirana u području gospodarskih, industrijskih i transportnih vozila, odabrao je Renaultov kombi u konkurenciji 14 lakih gospodarskih vozila od 11 različitih marki

Renault Kangoo Van je osvojio prestižnu nagradu, a sama ceremonija dodjele nagrade se održala na gala večeri održanoj 17. studenog povodom salona automobila Solutrans u Lyonu, u Francuskoj. Jarlath Sweeney, predsjednik žirija Nagrade za međunarodni kombi godine (IVOTY), uručio je Marku Sutcliffeu, višem potpredsjedniku poslovne jedinice za laka gospodarska vozila Renault Grupe, ovu iznimno značajnu nagradu.

Paneuropski žiri, sastavljen od 24 vodeća novinara specijalizirana u području gospodarskih, industrijskih i transportnih vozila, odabrao je Renaultov kombi u konkurenciji 14 lakih gospodarskih vozila od 11 različitih marki koja su predstavljena tijekom proteklih mjeseci. Treba napomenuti da je uz Renault Kangoo ovu nagradu dobio i Mercedes-Benz Citan druge generacije temeljen na trećoj generaciji Kangooa.

Glavni kriterij za odabir pobjednika bio je doprinos nominiranog vozila učinkovitosti, sigurnosti, održivosti i ekološkim standardima sektora lakih gospodarskih vozila.

Mi smo bili na hrvatskoj premijeri Kangooa krajem lipnja ove godine u sjajnom novom Školskom centru Renault Nissan Adriatic u Mirnoj Peči, koji je jedinstven u Sloveniji i široj regiji. Tada smo imali priliku isprobati furgone Kangoo Van i Express Van, od kojih svaki ima svoju namjenu i ciljanu skupinu potencijalnih korisnika. Uz ova dva nova modela iz segmenta malih kombija isprobali smo i dvije nove izvedbe srednje velikog kombija Trafic za prijevoz putnika.

Renault Kangoo Van Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Inače, Kangoo je od predstavljanja 1997. doživio tri generacije, a u izvedbi osobnog i gospodarskog vozila prodan je u ukupno 4,3 milijuna primjeraka. Osim u središnjoj tvornici u Maubeugeu, Kangoo se proizvodio i u tvornici Santa Isabel u Córdobi u Argentini.

Ovo je četvrti put da neko Renaultovo gospodarsko vozilo osvaja Nagradu za međunarodni kombi godine. Tu su čast dosad imali Master (1998.), Trafic (2002.), i Kangoo Z.E. (2012.).

Mark Sutcliffe, viši potpredsjednik poslovne jedinice za laka gospodarska vozila Renault Grupe, je rekao: 'Zahvaljujem europskom žiriju što je odabrao novi Renault Kangoo Van za Međunarodni kombi godine 2022. Ta je nagrada veliko priznanje za Renault i neiscrpan izvor ponosa za naše timove koji su uložili velike napore u osmišljavanje i proizvodnju kombija koji ispunjava najviše standarde kvalitete, ali i nudi jedinstvene inovacije koje olakšavaju svakodnevicu profesionalnim kupcima. Prestižna nagrada najnovije je priznanje Renaultovoj inovativnosti koju marka dokazuje već 120 godina te njezinoj stručnosti u segmentu lakih gospodarskih vozila.'

  • +145
Premijera novih Renaultovih lakih gospodarskih vozila; Kangoo Van, Express Van, Trafic Combi i SpaceClass Izvor: tportal.hr / Autor: Z.M.

Inovativni kombi

Novi Kangoo Van prvenstveno je namijenjen flotama, obrtnicima i trgovcima koji traže profesionalno vozilo opremljeno najnovijim tehnologijama i prilagođeno njihovim potrebama. Ovaj inovativni kombi sportskog i dinamičnog izgleda nudi: jednostavan utovar zahvaljujući revolucionarnoj inovaciji 'Open Sesame by Renault'; najbolje vrijednosti za prijevoz tereta u klasi; suvremenu, profinjenu i ergonomičnu unutrašnjost s poboljšanom toplinskom i zvučnom izolacijom; najnaprednije opcije povezivanja koje donosi novi multimedijski sustav Renault EASY LINK s 8-inčnim zaslonom; 12 sustava za pomoć u vožnji najnovije generacije; učinkovite benzinske motore 1.3 Tce i dizelske motore 1.5 Blue dCi.

Električna inačica novog Kangooa Van bit će dostupna od proljeća 2022. godine, a produljena inačica stići će naknadno.

Tvornica u Maubeugeu kao centar izvrsnosti

Renaultova tvornica u Maubeugeu na sjeveru Francuske poznata je po modelu Kangoo koji se ondje proizvodi još od 1997. Kako bi potaknuo industrijalizaciju proizvodnje novog Kangooa (u izvedbama lakog gospodarskog vozila i monovolumena) i modela partnerskih marki Mercedes-Benz i Nissan, ali i kako bi osigurao najviše standarde proizvodnje, Renault je uložio 450 milijuna eura u značajnu transformaciju tvornice: nova linija High Speed XXL za prešanje velikih dijelova, 630 novih robota za limarske radove, novi industrijski roboti, nova linija za kontrolu kvalitete boje, modernizacija pogona za sastavljanje, uključujući potpunu opskrbu[i] dijelovima i nova linija za završnu obradu. Tvornica je proširena i novom radionicom za sastavljanje baterija kako bi sve bilo spremno za dolazak električnog Kangooa Van u proljeće 2022.