PREMIJERA

[FOTO/VIDEO] Renault predstavio novu paletu lakih gospodarskih vozila: Stižu novi Kangoo, Express, Trafic Combi i SpaceClass

25.03.2021 u 08:36

Bionic
Reading

Kao nadopuna ovoj novoj paleti, Renault proširuje svoja prilagođena rješenja i usluge s Renault Pro + kako bi zadovoljio nove običaje profesionalaca

Renault je predstavio svoje nove modele lakih gospodarskih vozila na digitalnom događanju, a riječ je prije svega o obnovljenoj i proširenoj paleti modela u segmentu malih kombija Kangoo i Express, kao i dva modela u segmentu srednjih kombija Trafic i SpaceClass. Ovo je isto tako bila i najava budućnosti s novim modelima s električnim pogonom, ali i pogonom na vodikove gorivne ćelije, kao i poslovnim rješenjima za svoje korisnike.

Kao nadopuna ovoj novoj paleti, Renault proširuje svoja prilagođena rješenja i usluge s Renault Pro + kako bi zadovoljio nove običaje profesionalaca. Renault Pro + nudi digitalna rješenja za povezivanje i ključna rješenja uz podršku mreže od 626 tvrtki Renault Pro + i mrežu od 400 pretvarača. Kako bi podržao prijelaz na nultu emisiju, Renault nudi čitav niz proizvoda i usluga.

Kako bi naslijedio svoj najprodavaniji Kangoo ZE, potpuno novi Kangoo Van E-TECH Electric očekuje se krajem 2021. godine, opremljen novom baterijom od 44 kWh koja nudi domet od 265 km. Renault nudi rješenja za punjenje voznih parkova sa svojom podružnicom Elexent.

Renault je pionir električnog komunalnog vozila od 2011. godine, a pionir je i vodika od 2014. Prije kraja 2021. Renault će predstaviti Master Hydrogen. Uz Plug Power, Renault teži 30-postotnom udjelu na europskom tržištu lakih gospodarskih vozila s pogonom na vodik do 2030. godine, s rješenjima za punjenje električnog ili plug-in hibridnog voznog parka.

Novi Kangoo Van

Ovaj inovativni kombi iz segmenta malih kombija u atletskom i dinamičnom stilu namijenjen je uglavnom korporativnim flotama, obrtnicima i vlasnicima poduzeća s visokim zahtjevima u potrazi za vozilom po mjeri koji se može pohvaliti najnovijom tehnologijom i inovacijama u skladu s njihovim poslovnim potrebama.

Potpuno novi Kangoo Van dostupan je u dvije dužine. Izrađen u Renaultovoj tvornici u Maubeugeu u Francuskoj, posve novi Kangoo Van bit će u prodaji u Europi i širom svijeta od lipnja 2021. godine.

Kangoo Van odlikuju 5 posebnih značajki: jednostavan utovar 'Open Sesame by Renault' u prijevodu 'Otvori se Seazme', jer uklanjanjem središnjeg stupa, posve novi Kangoo Van ima najširi desni bočni pristup na tržištu od 1446 mm; Easy Inside Rack je visoko postavljeni stalak za jednostavan transport dugih predmeta; S nosivošću koja može doseći 3,9 m³, čak je i početni model najbolji u svojoj klasi; Novi atletski vanjski dizajn s jakim oblinama ramena; Moderan interijer sa 60 litara korisnih i lako dostupnih pretinaca za odlaganje, a dostupan je s dva ili tri prednja sjedala.

Renault Kangoo Van Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Dvanaest novih sustava pomoći vozaču pružaju mir u vožnji: aktivno kočenje u nuždi, povećana vidljivost mrtvog kuta, trajna kamera za stražnji pogled itd.

Potpuno novi Kangoo Van ima snažniju, sportskiju siluetu: rebrasti vodoravni poklopac motora, prednji desni gornji dio i isklesane bočne stranice. Kromirani istaknuti dijelovi i atraktivne završne obrade zasigurno će doprinijeti uspjehu ovog modela. Energične linije ponovo su se vratile zbog svoje popularnosti među vlasnicima flota, obrtnicima i vlasnicima tvrtki.

Potpuno novi Kangoo Van standardni model ima LED bočna svjetla sprijeda i straga. Prednosti su nesporne: nema potrebe za promjenom žarulja, a učinkovitost goriva poboljšana je za 0,04 L / 100 km, tj. za 1 g / km CO₂. Opcionalna prednja svjetla s punim LED-om jamče domet od 350 m; Dostupna su i LED svjetla za maglu s mogućnostima zakretanja i manevriranja za poboljšanu vidljivost na cesti. Kangoo Van također dolazi s automatskim svjetlima kratkog svjetla za optimalnu vidljivost bez ometanja ostalih vozača.

U standardnoj verziji, potpuno novi Kangoo Van nudi prtljažni prostor bez presedana do 3,9 m³. Njegova maksimalna nosivost od 600 - 800 kg (s opcijom povećane nosivosti) doseže gotovo 1 tonu u dugim modelima. Kapacitet vuče prikolice na najvišoj razini povećao se na 1500 kg.

Potpuno novi Kangoo Van poboljšava život u vozilu za vrijeme radnog dana održavajući ih u kontaktu s vanjskim svijetom. Kombi se isporučuje s novim multimedijskim sustavom Renault EASY LINK i zaslonom od 8 inča za dodatnu praktičnost.

Dostupan sa 7-stupanjskim EDC automatskim mjenjačem i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, potpuno novi Kangoo Van opremljen je benzinskim motorom 1.3 TCE snage 100 i 130 KS i 1,5 Blue dCi dizelskim motorom snage 75, 95 i 115 KS.

  • +34
Renault predstavio novu paletu lakih gospodarskih vozila Izvor: Promo fotografije / Autor: OLIVIER MARTIN GAMBIER

Novi Express Van

Novi Renault Express praktičan je i učinkovit furgon namijenjen mladim poduzetnicima i vlasnicima malih flota koji traže pristupačno vozilo prilagođeno njihovim osnovnim potrebama.

Renault Express odlikuje se prepoznatljivim Renaultovim dizajnom u kojem se prepliću robusnost i suvremenost. Dojam kvalitete i udobnosti u obnovljenoj unutrašnjosti dodatno je naglašen ojačanim sjedalima. Posebna je pozornost posvećena prostoru za odlaganje i ergonomičnosti pa se Renault Express može pohvaliti najvećim obujmom pretinaca za odlaganje u klasi (48 l) i utovarnim kapacitetom od 3,3 do 3,7 m³.

Novi Renault Express opremljen je multimedijskim sustavom EASY LINK i sustavima za pomoć u vožnji kao što su sustav za pomoć pri vožnji unatrag, nadzor mrtvog kuta, prednji i stražnji parkirni senzori i, dakako, širokokutni retrovizor.

Novi Express u putničkoj i gospodarskoj proizvodit će se u Renaultovoj tvornici u Tangeru u Maroku, s tim da će novi Renault Express u gospodarskoj izvedbi biti dostupan na europskim i međunarodnim tržištima, a u putničkoj samo na međunarodnim tržištima izvan Europe.

Potpuno novi Express van će na tržište izaći s benzinskim motorom od 1,3 litre od 100 KS i dizelskim motorima 1,5 Blue dCi 75 i Blue dCi 95, koji jamče ograničenu potrošnju goriva. Svi su motori upareni sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Renault Trafic Combi i novi SpaceClass

Novi Trafic Combi prije svega je namijenjen vozačima koji se profesionalno bave prijevozom putnika (tvrtke ili zajednice) i velikim obiteljima. Ispunjuje njihove potrebe za većom količinom prostora i modularnošću, bez kompromisa u pogledu udobnosti i broja sjedala.

Renault Trafic Combi Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Novi SpaceClass ispunjuje očekivanja najzahtjevnijih vozača i putnika koji traže prilagodljivost, prostranost i ekskluzivnu udobnost. Vozači koji se bave prijevozom važnih osoba i ostalih putnika odabrat će inačicu Signature koja nudi prostor poslovne klase. Kupcima koji žele pobjeći od svakodnevice namijenjena je inačica Escapade.

Novi Trafic Combi i SpaceClass ističu se novim vodoravno položenim poklopcem motora i okomitom prednjom maskom kojima duguju robusniji izgled. Istovremeno su novi odbojnici i Full LED svjetla koja imitiraju Renaultov prepoznatljiv svjetlosni potpis u obliku slova C, i koja su spojena kromiranom linijom, dizajn učinili profinjenijim i izražajnijim. Novi Trafic Combi i SpaceClass opremljeni su električno sklopivim retrovizorima, novim 17-colnim naplatcima (dijamantne obrade u izvedbi SpaceClass) i elegantnijim poklopcima kotača. Dostupni su u sedam boja, uključujući i novu karmin crvenu boju koja dizajnu daje upečatljiviji izgled. Novi Trafic Combi i SpaceClass spremni su se prilagoditi najrazličitijim željama kupaca.

Potpuno nova armaturna ploča istaknuta vodoravnom linijom koja se proteže u obloge vrata ostavlja dojam veće prostranosti. Unutrašnjost ima nove pretince za odlaganje. Nova ručica mjenjača i okvir komandi klima-uređaja ukrašeni su kromom za veći sklad u unutrašnjosti. Nove boje i materijali dodatno obogaćuju mogućnosti prilagođavanja željama kupaca. Novi SpaceClass izdvaja se ekskluzivnom armaturnom pločom sive boje Meteor koja podiže razinu elegancije.

Novi Trafic Combi i SpaceClass imaju teretni obujam do 1,8 m³ i odlikuju se nenadmašnom modularnošću za do 9 putnika.

Renault Trafic opremljen je multimedijskim sustavom s navigacijom Renault EASY LINK. Sustavom se upravlja preko 8-inčnog zaslona, a kompatibilan je sa sustavima Android Auto i Apple CarPlay te opremljen bežičnim punjačem pametnih telefona, što vam omogućuje da ostanete povezani cijeli dan.

Renault SpaceClass Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Novi Trafic Combi i SpaceClass omogućuju jednostavniji pristup pretincima za odlaganje koji sada ukupno broje 86 litara, a nova ladica Easy Life nudi više od 6 litara obujma prostora za pohranu, nadohvat ruke.

Da biste mogli potpuno uživati u bezbrižnosti i sigurnosti, novi Trafic Combi i SpaceClass opremljeni su novom generacijom sustava za pomoć u vožnji. Oni uključuju adaptivni tempomat za održavanje odabrane brzine, aktivni sustav kočenja u nuždi koji upozorava vozača ili koči umjesto njega te sustav upozorenja na izlazak iz traka koji upozorava vozača ako je nehotice prešao preko pune ili isprekidane crte. Nova značajka je i nadzor mrtvog kuta koja olakšava prestrojavanje. Novi prednji zračni jastuk prikladan za dva putnika također povećava sigurnost.

Dizelski motori, automatski mjenjač EDC

Novi Trafic Combi i SpaceClass pokreću tri dizelska motora: novi motor dCi 150 (s ručnim ili automatskim mjenjačem EDC), koji je sada 5 KS snažniji, novi dCi 110 (s ručnim mjenjačem) i motor dCi 170 (s automatskim mjenjačem EDC). Bogatija paleta novog Trafica Combi i SpaceClass bolje se prilagođava različitim potrebama različitih kupaca.

6-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke EDC, dostupan sa 150 KS i 170 KS snažnim motorima povećava udobnost i odzivnost brzim i preciznim promjenama stupnjeva prijenosa. Motori su opremljeni sustavom Stop & Start i ispunjuju zahtjeve norme Euro 6D Full.