uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Prve slike SsangYong Torres EVX-a; Debi ekstremnog električnog SUV-a na Sajmu u Seulu

20.03.2023 u 09:30

Bionic
Reading

Naziv modela je kombinacija EV (električno vozilo) i slova X u riječi eXtreme, što znači slobodan životni stil svojstven SUV vozilima. Imidž autentičnog SUV modela Torres obilježen je vrijednošću avanture i izazovnog duha koji nadilazi granice električnih vozila

Tvrtka SsangYong Motor Company, ponovno oživljene korejske marke SsangYong, je potvrdila naziv automobila razvijenog pod projektnim nazivom 'U100' kao 'Torres EVX'. Objavljene su i prve slike i najavni video interijera te eksterijera prije njegovog lansiranja. Najavljeno je da će imati svoju svjetsku premijeru na '2023 Seoul Mobility Show'-u koji će se održati od 30. ožujka do 9. travnja ove godine.

Dužnosnik iz SsangYong Motora rekao je: 'Ime Torres EVX je kombinacija EV (electric vehicle), što znači električno vozilo, i X u eXtreme, što znači slobodan životni stil svojstven SUV vozilima, do snažnog i elegantnog imidža Torresa, koji teži autentičnom SUV-u. Obilježen je vrijednošću avanture i izazovnog duha koji nadilazi granice električnih vozila.'

TORRES EVX (EV-eXtreme) Izvor: Promo fotografije / Autor: SsangYong Motor

SsangYong Motor Company objavio je prve službene slike dizajna interijera i eksterijera Torres EVX-a, s ciljem brendiranja sadržanim u nazivu automobila. Temeljen na dizajnerskoj viziji Ssangyong Motora i filozofiji 'Powered by Toughness', dizajn dodaje stil modela elektrifikacije usmjerenog na budućnost i horizontalna točkasta LED svjetla za dnevnu vožnju (DRL) primijenjena da naglase diferencirani identitet električnih vozila.

Osim toga, zaštitni poklopac i LED stražnje kombinirano svjetlo s aktivnostima na otvorenom i divljom slikom terenca imaju uzorke 'Li', što simbolizira more i vatru, i 'Gon', što na korejskom jeziku znači zemlja. Torres EVX reprezentativni je model tradicionalnog korejskog električnog SUV-a i simbolično pokazuje da je SsangYong Motor korejska automobilska tvrtka.

Unutrašnjost Torres EVX-a dizajnirana je tako da vozač može iskusiti drugačiji UX (User Experience ili na hrv. korisničko iskustvo) s ergonomskim dizajnom Slim&Wide prema Torres konceptu, te digitalnim klasterom i navigacijom povezani panoramski zaslon na prednjoj strani poboljšane vidljivosti.

Osim toga, SsangYong Motor će sudjelovati na Salonu mobilnosti u Seulu 2023. prvi put nakon četiri godine od 2019., predstaviti viziju tvrtke za mobilnost i pružiti poseban užitak posjetiteljima.

Na Sajmu mobilnosti u Seulu 2023., koji će se održati pod temom 'Održivaㆍpovezanaㆍmobilnost (održiva i inteligentna revolucija mobilnosti)' SsangYong Motor će nastupiti u izložbenoj dvorani veličine 2100 m². Tamo će biti izloženo ukupno 16 vozila i EV platformi, uključujući novi Torres EVX, koji će biti predstavljen po prvi put, kao i dizajnerske konceptualne modele uključujući konceptne modele KR10, O100 i F100 te masovno proizvedena vozila koja su transformirana u različite oblike.