zeleni plan

[FOTO] SsangYong ubrzava razvoj novog EV modela; Projekt E100 je kodno ime automobila koji bi ih trebao izvući iz krize

16.06.2021 u 08:07

Bionic
Reading

Proizvodnja prvog SsangYong potpuno električnog vozila pod nazivom Korando e-Motion započela je 14. lipnja, a lansiranje u Europi zakazano je za listopad, dok se planira izgradnja srednje velikog SUV-a kodnog imena J100

SsangYong Motors, korejski proizvođač automobila, je najavio da će ubrzati svoj novi program razvoja automobila u pripremi za svoju budućnost i kao dio snažnog skupa mjera samopomoći.

Tvrtka je utvrdila da će kao dio svakog budućeg spajanja i preuzimanja postati pokretačka snaga ovog novog plana samo-spašavanja, a osnova toga je pomak u punoj mjeri prema ispunjavanju budućih zahtjeva međunarodnog automobilskog tržišta.

Obnavljanjem povjerenja u marku, osiguravanjem opstanka na brzo mijenjajućem se automobilskom tržištu i postizanjem budućeg rasta, SsangYong želi brzo okončati postupke sanacije tvrtke i stvoriti okruženje koje vodi do uspješnog spajanja i preuzimanja tražeći novog investitora koji će se obvezati na kontinuirano buduće ulaganje. To se sada događa intenzivnom restrukturiranjem poslovanja i fokusom na ispunjavanje brzo mijenjajućih automobilskih trendova.

Razvoj novih automobila ključan je za to i postiže se smanjenjem troškova i efikasnošću sustava postignutom kroz proizvodnju i upravljanje ljudskim resursima. Prvi opipljiv rezultat je najava prvog električnog vozila SsangYonga; razvijen pod nazivom projekta E100, Korando e-Motion krenuo je u punu proizvodnju u ponedjeljak, 14. lipnja.

  • +2
SsangYong ubrzava razvoj novog EV modela Izvor: Promo fotografije / Autor: SsangYong Motors

SsangYong Motors

Automobile SsangYong u Južnoj Koreji proizvodi SsangYong Motors, koji je 74 posto u vlasništvu indijskog inženjerskog konglomerata Mahindra & Mahindra. Osnovan 1954. godine, SsangYong je najstariji korejski proizvođač vozila i specijaliziran samo za proizvodnju 4x4 (terenaca) i SUV vozila.

Korando e-Motion prvo je srednje veliko električno SUV vozilo u Koreji i nudi prostranu unutrašnjost i praktičnost obiteljskog automobila. Cjelokupni dizajn je onaj koji nudi urbani stil vožnje s aerodinamičnim linijama kako bi se smanjio otpor zraka i dosegne kvalitetno iskustvo vožnje.

Ime Korando e-Motion stapa električno 'e' s pokretačkom snagom 'Motion' (u prijevodu: pokret), ujedno prožimajući osjećaj emocija koji kupci doživljavaju tijekom vožnje automobilom s kojim osjećaju kontakt. Ime je rezultat natjecanja unutar tvrtke i uz konzultacije sa stručnjacima za marke kako bi se osiguralo da će poput Koranda ime dobro funkcionirati na inozemnim tržištima.

Zbog ograničene opskrbe poluvodiča, koja utječe na sve proizvođače, Korando e-Motion trebao bi biti isporučen u kolovozu za prodaju u Europi i Velikoj Britaniji kasnije tijekom godine. Zanimljivo je da će planovi lansiranja za domaće južnokorejsko tržište bit će objavljeni čim poluvodiči postanu dostupniji.

Tvrtka je također najavila da ubrzava razvoj svog sljedećeg EV-a (električnog vozila), srednje velikog SUV-a pod projektim imenom J100, s planom lansiranja 2022. Dizajn J100, prema proizvođaču, dat će novi, moderni, autentični SUV, sa stilskim znakovima temeljenim na SsangYong-ovom dizajnerskom jeziku za stvaranje snažnog i sigurnog SUV-a.

Yong Won Chung iz SsangYong Motorsa kaže: 'Uspostavljamo snažno uporište za korporativnu rehabilitaciju kroz uspješno spajanje i preuzimanje i ulažemo sve napore u razvoj novih automobila baveći se brzo promjenjivim automobilskim trendovima. Osim toga, širimo liniju ekoloških automobila, otkrivajući buduće mogućnosti za rast poput novih poslovnih modela i pripremajući se za obnovljenu konkurentnost.'

SsangYong Motor je korejski specijalist za SUV vozila i izrađuje sveobuhvatnu liniju SUV-ova: od Tivolija, malog SUV-a, polu-srednjeg SUV-a, Koranda, srednje velikog SUV-a J100, do većeg Rextona. Sada započinjući s modelom Korando e-Motion, tvrtka planira proširiti svoju zelenu paletu automobila srednje velikim EV-om i EV pickupom.