povratak

[FOTO/VIDEO] SsangYong pokazao potpuno novi SUV Torres: Po veličini je između Koranda i Rextona

13.06.2022 u 20:28

Bionic
Reading

Uz benzinski i dizelski motor krajem 2023. za europsko tržište stiže i potpuno električna verzija Torresa, pod nazivom projekta U100

Korejska tvrtka SsangYong Motor Company, nekad poznata po terencima, je u svibnju ove godine otkrila da će se njihov potpuno novi SUV, projektnog naziva J100, zvati Torres.

Model Torres je prvi model koji odražava novu filozofiju dizajna marke 'Powered by Toughness', istovremeno zadržavajući prepoznatljive i autentične karakteristike SUV-a SsangYonga. Donedavno posrnula korejska marka očekuje povećanje tržišnog udjela razvojem novog segmenta. Novi Torres će imati benzinski, dizelski ili potpuno električni pogonski sklop.

Ime utjelovljuje osjećaj avanture, izazova i bijega

Naziv 'Torres' inspiriran je spektakularnim pogledom na nacionalni park Torres del Paine u Patagoniji. Park je UNESCO proglasio svjetskim rezervatom biosfere 1978. godine, a poznat je po svojim veličanstvenim planinama, ledenjacima, jezerima i rijekama. Ime je osmišljeno da utjelovljuje osjećaj avanture, izazova i bijega.

SsangYong je uz prethodno objavljene teaser slike sada objavio i slike vanjštine njegove potpuno električne verzije (premijera krajem 2023.), prikazujući čvrsti, ali suvremeni stilski SUV, oslanjajući se na SsangYongovo prepoznatljivo dizajnersko nasljeđe. Prednji dio Torresa ima okomitu rešetku u stilu hladnjaka Jeepa koja daje osjećaj čvrstog i robusnog izgleda, dok stražnja vrata prtljažnika nastavljaju ovu temu s klasičnim off-road izgledom, naglašavajući slobodu istraživanja.

  • +11
SsangYong pokazao potpuno novi SUV Torres Izvor: Promo fotografije / Autor: SsangYong

Glasnogovornik SsangYonga je komentirao: 'Tržište SUV-a nastavlja se širiti i dijeliti, a s Torresom popunjavamo jaz između polusrednjih SUV-ova kao što je Korando i velikih SUV-ova poput Rextona.

SsangYong Torres Izvor: Promo fotografije / Autor: REC Anything

Ovim potezom stvorit će se dodatni segment na tržištu i otvoriti nam nove mogućnosti, pogotovo što dalje razvijamo ponudu proizvoda i nastavljamo dodavati vrijednost i originalnost.'

Torres bi trebao krenuti u masovnu proizvodnju s prodajom po prednarudžbi koja počinje u lipnju u Velikoj Britaniji. Za europsko tržište, potpuno električna verzija Torresa, pod nazivom projekta U100, bit će predstavljena krajem 2023.