crna zvijer

[FOTO/VIDEO] Porsche predstavio najnoviju generaciju modela 911 GT3 R, spreman je i za utrku '24 sata Le Mansa'

Porsche 911 GT3 R temeljen na najnovijoj 992-generaciji modela 911

Porsche 911 GT3 R temeljen na najnovijoj 992-generaciji modela 911

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Srž novog trkaćeg automobila je gotovo standardni motor temeljen na pogonu 911 generacije 992. Radi se o vodeno hlađenom rednom šesterocilndričnom motoru obujma 4194 cm³ i snage 565 KS (416 kW) pri max. 9250 okr./min

Novi Porsche 911 GT3 R je predstavljen javnosti na ovogodišnjoj utrci '24 sata Spa-Francorchampsa' u Belgiji proteklog vikenda. Od sezone 2023. Porsche customer timovi mogu promovirati novo trkaće vozilo na svjetskim motorsport događajima prema GT3 propisima. Vozilo se temelji na najnovijoj 992-generaciji modela 911. Porsche navodi kako u usporedbi sa svojim prethodnikom, novi 911 GT3 R ima veći motor koji proizvodi do 565 KS (416 kW), konstantnije aerodinamičke performanse i optimiziranu ravnotežu vozila.

Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

S najnovijom generacijom 911 GT3 R, Porsche predstavlja novi trkaći automobil koji koriste tzv. customer timovi, odnosno one momčadi za koje Porsche proizvodi trkaće automobile i prodaje im gotovi natjecateljski bolid. Novi izazivač za GT3 seriju diljem svijeta temelji se na trenutnoj generaciji 992 i bit će spreman za utrke na početku sezone 2023., a njegov je razvoj je započeo 2019. Prioritet je dan daljnjem poboljšanju voznih sposobnosti za profesionalce i takozvane 'džentlmen' vozače, kao i iskorištavanju većih rezervi performansi za različite 'ravnoteža performansi' klasifikacije (Balance of Performance - BoP). Još jedan fokus je bio na pojednostavljenju upravljanja trkaćim automobilom za timove i smanjenju tekućih troškova.

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Michael Dreiser, direktor prodaje u Porsche Motorsportu, kaže: 'Njegov prethodnik osvojio je gotovo sve što se može osvojiti na GT3 sceni u četiri sezone od 2019. Njegovi istaknuti uspjesi uključuju ukupne pobjede na 24-satnim utrkama na Nürburgringu i također ovdje na Spa-Francorchampsu. U utrci naših kupaca, prethodnik je ostvario pobjede u klasi na utrkama 24 sata Daytone i 12 sati Sebringa. Novi model suočava se s velikim opterećenjem u rukama Porscheovih trkaćih timova.' Nakon što je klasa GT3 najavljena kao profesionalna kategorija u sjevernoameričkoj seriji IMSA, FIA WEC Svjetsko prvenstvo u izdržljivosti slijedi njezin primjer: od 2024. trkaći automobili GT3 kao što je novi 911 GT3 R moći će sudjelovati u utrci 24 sata Le Mansa po prvi put.'

Sebastian Golz, voditelj projekta 911 GT3 R u Porsche Motorsportu, kaže: 'Naš zadatak nije bio učiniti novi 911 GT3 R još bržim – klasifikacija unutar prozora performansi koje je postavio BoP brzo poništava ovu prednost. Za nas se prvenstveno radilo o tome da naši kupci mogu duže voziti trkaći automobil brzo. To zahtijeva izdržljivost i zato smo se prvenstveno usredotočili na poboljšane vozne karakteristike. To se odražava u širem upotrebljivom rasponu broja okretaja novog 4,2-litrenog motora, stabilnijoj i konstantnijoj aerodinamici i manjim opterećenjima na stražnjim gumama, što omogućuje dulje trajanje njihovog potencijala.'

Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Motor baziran na 911 generaciji 992

Srž novog trkaćeg automobila je gotovo standardni motor temeljen na pogonu 911 generacije 992. Kao i u prethodnom modelu, radi se o vodeno hlađenom rednom šesterocilndričnom motoru s tehnologijom četiri ventila i izravnim ubrizgavanjem goriva. Glavna novost je obujam: poput 911 RSR, kapacitet novog 911 GT3 R povećan je za dobrih pet posto s 3997 na 4194 cm³. To je povećalo najveću snagu motora na oko 565 KS (416 kW) pri max. 9250 okr./min. Međutim, prvo i najvažnije, Porsche je optimizirao krivulju okretnog momenta i snage u cijelom rasponu broja okretaja. Posljedično, novi 4,2-litreni šesterocilindraš bolje je prilagođen 'džentlmen' vozačima.

Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Visoko okretajni šesterocilindraš radi bez turbo punjenja i nalazi se u klasičnom stražnjem položaju, čime se poboljšava trakcija i kočenje. Međutim, nagnut je prema naprijed za 5,5 stupnjeva, stvarajući više prostora za difuzor ispod karoserije. Pomoćne jedinice poput alternatora i kompresora klima-uređaja pomaknute su dobar metar naprijed i niže u prostor ispred motora i mjenjača, što pozitivno utječe na težinski odnos 911 GT3 R. Sekvencijalni šestbrzinski contest-mesh mjenjač izveden je iz trenutnog 911 GT3 Cup. Ručice za mjenjač upravljaju elektroničkim bubanj aktuatorom za mjenjač koji omogućuje posebno brze i precizne promjene stupnjeva prijenosa.

Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Ovjes modificiran u mnogo detalja

Ovjes novog 911 GT3 R – čiji su mnogi detalji izmijenjeni – podržava upravljivost, omogućuje preciznije upravljanje, osigurava manje trošenje stražnjih guma i smanjuje vrijeme utrošeno na promjene postavki. Za to su brojne komponente i tehnička rješenja preuzeti iz 911 RSR. Na prednjoj osovini, najsuvremeniji raspored dvostrukih poprečnih ramena kontrolira kotače. Kotači sprijeda su dimenzija 12.5J x 18, a gume dimenzija 30/68-18. Stražnja osovina ima multi-link dizajn s kotačima 13.5J x 18, dimenzija guma 31/71-18. Naravno, kotači su sa jednom središnjom maticom za bržu promjenu u boksu. KW amortizeri su dodatno poboljšani i nude pet postavki podešavanja. Preinake postavki se rade s takozvanim podložnim pločama. Ove ploče omogućuju precizna podešavanja bez potrebe za dugotrajnim ponovnim naknadnim podešavanjem ovjesa.

Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Optimizirano pozicioniranje središnjih točaka okretanja na prednjoj osovini oslobađa prostor za aerodinamični koncept 'trkaće podnice'. Kao u 911 RSR, ovo povišeno podvozje omogućuje čisti protok zraka u stražnji difuzor i smanjuje osjetljivost trkaćeg automobila na visinu - tj. veliki nagib pri kočenju. Stražnji kotači pomaknuti su malo više unatrag, što produljuje međuosovinski razmak s 2459 na 2507 mm. Ovo također smanjuje opterećenje na stražnjim gumama i poboljšava dosljednost performansi guma tijekom dužih staza.

Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Trkaće kočione čeljusti od stručnjaka AP

Uz aluminijske monoblok čeljusti trkaćih kočnica, kočione diskove na novom 911 GT3 R sada također isporučuje specijalizirana tvrtka AP. Prednji čelični diskovi s unutarnjom ventilacijom i prorezima imaju promjer 390 mm i aktiviraju ih šest klipova. Straga su postavljena kliješta s četiri klipa i diskovi promjera 370 mm. Sofisticirana softverska aplikacija za trkaći ABS pete generacije smanjuje trošenje guma i kočnica. Porscheov sustav kontrole proklizavanja također je dobio daljnji razvoj.

Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Novi 911 GT3 R tek je drugi trkaći automobil Porsche Motorsporta koji se temelji na trenutnoj generaciji 992 911 nakon 911 GT3 Cup. Njegova lagana karoserija s inteligentnim kompozitnim dizajnom od aluminija i čelika oslanja se na proizvodni model, iako uz velike izmjene za upotrebu u 911 GT3 R. Gotovo sve komponente karoserije izrađene su od laganog ugljika, uključujući prednje i stražnje poklopce, vrata, bočne ploče , stražnje krilo i krov. Lukovi kotača izrađeni su od aramidnih vlakana.

  • +9
  • +6

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

Lagano tijelo s kompozitnim dizajnom od aluminija i čelika

U vozilu kao što je novi 911 GT3 R, funkcionalnost je u prvom planu. Ipak, Grant Larson iz Style Porschea ponovno je uspio stvoriti posebno zapanjujuće i skladne oblike. Oni naglašavaju naslijeđe nine-eleven i spajaju ga sa sofisticiranom učinkovitošću. Najznačajnije se to odražava na aerodinamiku. Ključne su točke: povišeno podvozje na prednjem dijelu prednje osovine, po prvi put u kombinaciji s glatkim podvozjem i stražnjim difuzorom. Ova kombinacija poboljšava potisnu silu (downforce) bez značajnog povećanja otpora. Stražnje krilo sada ima nosač u obliku labudovog vrata. To osigurava čisti protok zraka ispod krila i time poboljšava aerodinamičku učinkovitost komponente.

Njegove vanjske dimenzije su: duljina 4619 mm, širina 2039 mm (sprijeda) / 2050 mm (straga), Međuosovinski razmak je 2507 mm. Težina vozila je oko 1250 kg, u ovisnosti o BoP klasifikaciji.

Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

U pogledu sigurnosti, novi 911 GT3 R slijedi beskompromisan pristup. Sjedalo je pomaknuto bliže sredini automobila. To je Porscheu omogućilo optimalnu prilagodbu ergonomičnijeg položaja sjedala poboljšanom sigurnosnom kavezu i novorazvijenoj FIA-inoj zaštiti od bočnog sudara. Kao i kod prethodnika, volan i pedale mogu se podesiti uzdužno kako bi odgovarali vozaču. Porscheovi stručnjaci još su jednom pomno pogledali sigurnosni pojas u šest točaka: jezici sada klize još brže u kopču putem posebnih rampi – štedeći oko sekunde tijekom zaustavljanja u boksu za promjenu vozača. Dizajn upravljača također je dodatno poboljšan na prethodnom modelu. Uključuje elemente koji su se dokazali u posljednjoj generaciji trkaćih automobila 911 GT3 Cup i 911 RSR. Zaslon od 10,3 inča s konceptom s više prekidača preuzet je od pobjednika klase Le Mans.

Porsche 911 GT3 R

Porsche 911 GT3 R

Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche

LED prednja svjetla visokih performansi na modelu 911 GT3 R oslanjaju se na takozvanu tehnologiju kolimatora koju je Porsche razvio za novi prototip LMDh 963, između ostalog. Ovaj uređaj radi poput povećala, samo obrnuto. Osvjetljava posebno veliko područje trkaće staze i značajno je poboljšanje u odnosu na prethodni model, koji se prije smatrao vodećim u klasi.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!