200.000 eura

[FOTO/VIDEO] Ovo je Wazuma V8M: Trike francuskog proizvođača motocikala Lazareth čudo je na tri kotača

20.09.2021 u 09:57

Bionic
Reading

Wazuma V8M se može pohvaliti Maseratijevim 4,7-litrenim V8 motorom s 460 KS i 520 Nm okretnog momenta, a automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa i hidraulički servo upravljač omogućuju mu trenutno prianjanje

Ako vas se nisu dosad dojmili motocikli s tri kotača, popularna trike (hrv. trajk) vozila, ostat ćete zapanjeni najnovijim čudom pod nazivom Wazuma V8M.

Dizajniran od strane poznatog francusko proizvođača motocikala, tvrtke Lazareth Auto-Moto, Wazuma utjelovljuje dizajn Lazareth par excellence: futurističke značajke i W geometriju, u kombinaciji s izvanrednim performansama i karakterom. Koncept Wazume V8M, inspiriran prvim modelom Wazume V12, križan je s neukrotivim modelom LM847 i uzima vizualni potpis potonjeg.

Maseratijev V8 motor

Možda je najveća snaga ovog super nabijenog trikea njegov motor. Wazuma V8M može se pohvaliti talijanskim 4,7-litrenim V8 motorom s 460 KS i 520 Nm okretnog momenta. Automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa i hidraulički servo upravljač omogućuju mu trenutno prianjanje. Vidljivo je i da je motor koji su koristili onaj iz Maseratrijeva GranTurisma.

Wazuma V8M by Lazareth Izvor: Promo fotografije / Autor: Lazareth Auto-Moto

Što se tiče kočenja, korištena je tehnologija iz vlakova, a ovjes je konstruitala tvrtka TFX Suspension Technology. Prijenos snage na podlogu omogućuju mu gume Michelin od 315 mm (285 sprijeda) montirane na 18-colne OZ Racing naplatke.

  • +10
Wazuma V8M by Lazareth Izvor: Promo fotografije / Autor: Lazareth Auto-Moto

Izrađeno po mjeri

Na raspolaganju je 12 metalik boja koje možete izabrati, osim posebnih boja, poput sive metalik mat, koje vam nude najbolje mogućnosti prilagođavanja. Dodatnu opremu, poput ogledala i pokazivača smjera, isporučila je tvrtka Rizoma.

Svaki element karoserije izrađen je i podešen ručno, od kompozita i ugljičnih vlakana u radionicama tvrtke Lazareth.

Presvlake, koje proizvodi Resman-P, pametan su spoj udobnosti i kvalitete, osobito korištenjem kože Lelievre Paris i Alcantare.

Ograničeno izdanje

Wazuma V8M proizvodit će se u ograničenoj seriji od deset numeriranih primjeraka, cijena svakog primjerka je oko 200.000 eura.