sljedeća generacija

[FOTO/VIDEO] Novi Subaru BRZ ima premijeru 18. studenog; loša je vijest da ne dolazi u Europu

07.11.2020 u 19:53

Bionic
Reading

Očekuje se da bi novi BRZ trebao dobiti Subaruov bokser 2,4-litreni motor s prirodnim usisom s 217 konjskih snaga, mada postoji i druga mogućnost, a to je turbo motor snage čak 254 KS

Subaru i Toyota trenutno rade na sljedećoj generaciji svojih zajedničkih sportskih automobila. Video zakamuflirane Toyote 86 pojavio se još u kolovozu dok Subaru već najavljuje novi BRZ video teaserom, a svjetska premijera novog modela bi trebala uslijediti 18. studenog.

Međutim, BRZ neće biti globalni model kakav je nekada bio. Glasnogovornik Subarua je rekao britanskom Autocaru da tvrtka 'ne planira' na europsko tržište lansirati svoj novi BRZ i da će biti raspoloživ samo u SAD-u. Nije poznato hoće li Toyota učiniti isto sa svojom 86-icom.

Unatoč skorom debiju novog Subaru BRZ-a, o automobilu znamo malo. Objava na Instagramu prošlog mjeseca pružila je uvid u kamuflirani prototip, pokazujući kako proizvođač automobila nije spreman prepraviti cjelokupni dizajn automobila. Očekujemo evoluciju stila automobila s revidiranim prednjim i stražnjim maskama, revidiranim svjetlosnim elementima i ostalim vanjskim promjenama. I ispod karoserije bi se trebalo dogoditi značajno osvježenje, jer se automobil prebacuje sa Subaruove na platformu Corolle i Toyotinu TNGA arhitekturu.

Oba će automobila ipak imati Subaruov bokser motor, iako još ne znamo detaljnije tehničke specifikacije. Navodno se radi o 2,4-litrenom motoru s prirodnim usisom s 217 konjskih snaga (160 kW), iako postoje i druge glasine o turbo motoru snage čak 254 KS (187 kW), što znači da bi snaga u odnosu na trenutni automobil koji ima 205 KS (151 kW) osjetno narasla. Očekuje se da će BRZ i 86 imati ručne i automatske mjenjače.

O novom BRZ-u znat ćemo za koji dan kada je planirana premijera, a novi bi se BRZ treabo naći u prodaji sljedeće godine. Automobil će biti nešto duži i širi, nešto teži, a poboljšati će se prostor u kabini. Međutim, ne očekujemo prostrano stražnje sjedalo. Trebalo bi doći i do poboljšanja unutrašnjih materijala i kvalitete.