KRENULO JE

[FOTO/VIDEO] Novi Dacia Jogger je stigao: Saznali smo cijene za hrvatsko tržište

03.12.2021 u 10:43

Bionic
Reading

Svestrano vozilo po mjeri obitelji, novi Dacia Jogger nudi najbolje od svega: prostranost monovolumena, teretni kapacitet karavana i karakteristike SUV-a

Dacia Jogger, potpuno novi model u gami Dacia, koji je svoju svjetsku premijeru imao početkom rujna ove godine, mogao bi unijeti pravu pomutnju na domaćem automobilskom tržištu jer nudi prostranost monovolumena, teretni kapacitet karavana i karakteristike SUV-a. Saznali smo i da je novi Dacia Jogger dostupan za naručivanje od 1. prosinca 2021., dok u salone stiže u ožujku 2022.

Novi Dacia Jogger namijenjen je ponajprije obiteljima u potrazi za višenamjenskim vozilom koje će im uvelike olakšati život. Povrh toga odgovara i na potrebe pustolova te zaljubljenika u prirodu, voljnih uložiti u suvremeno, dinamično i praktično vozilo kojim će jednostavno prevoziti svoju sportsku ili rekreativnu opremu.

Dacia Jogger - obiteljski SUV sa 7 sjedala Izvor: Promo fotografije / Autor: Simon Barthes/DPPI

Sazdan na vrijednostima marke Dacia, novi Jogger najpristupačniji je obiteljski automobil C-segmenta koji nudi jedinstven omjer cijene i kvalitete u klasi, a cijene kreću od 112.900 kn.

Razine opreme

Novi Dacia Jogger bit će dostupan u tri razine opreme: Essential, Comfort i Extreme, te se može naručiti u više boja: bijeloj nemetalik i metalik bojama Iron plava, Terracotta smeđa, Comet siva, Moonstone siva i Perla crna.

Motori

Novi Dacia Jogger dostupan je s 1,0-litrenim benzinskim motorom TCe 110 i 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Novi motor smanjene mase odlikuju bolje performanse i okretni moment od 200 Nm.

Jogger je dostupan i s benzinsko-plinskim motorom ECO-G 100 s dosegom do 1000 km. Servisni intervali, troškovi održavanja i kapacitet prtljažnika jednaki su kao kod inačice s benzinskim motorom.

  • +32
Dacia Jogger Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault Marketing 3D-Commerce

Izvedba s pet ili sedam sjedala

Dacia Jogger svestrano je i modularno vozilo: 2, 3, 4, 5, 6 i 7 sjedala... Izvedba sa sedam sjedala može se konfigurirati na čak 60 različitih načina zahvaljujući pojedinačno uklonjivim sjedalima u trećem redu.

Dacia Jogger Izvor: Promo fotografije / Autor: Pagecran

Izvedba s pet sjedala ima kapacitet od 708 dm³ (mjereno do vrha poleđine sjedala, prema normi VDA) i 1819 dm³ (VDA) s preklopljenim drugim redom sjedala.

Izvedba sa sedam sjedala ima kapacitet prtljažnika od 160 dm³ (VDA) odnosno 506 dm³ (VDA) kada se preklopi treći red sjedala.