AMBITION 2030

[FOTO/VIDEO] Nissan ubrzava strategiju elektrifikacije: Planirana globalna prodaja raste na više od 44 posto do 2026.

02.03.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Japanski će proizvođač povećati broj modela kako bi zadovoljio sve veće potrebe kupaca za uzbudljiva i raznolika elektrificirana vozila, uvodeći 27 novih elektrificiranih modela, uključujući 19 novih EV-a, do fiskalne godine 2030.

Kroz Nissan Ambition 2030, dugoročnu viziju koja je najavljena krajem 2021. godine, Nissan ima za cilj proširiti mogućnosti mobilnosti i društva pružanjem iskustava koja nadahnjuju povjerenje i uzbuđenje i omogućuju bliže veze između ljudi i šireg društva. U skladu s poslovnim napretkom u okviru ove vizije, Nissan najavljuje nove inicijative vezane za njihovu strategiju elektrifikacije.

Da podsjetimo, Nissan je 2021. na predstavljanju svoje vizije do 2030. prikazao tri nova konceptna automobila koji nude poboljšana iskustva kroz sofisticirano tehnološko pakiranje: Surf-Out, Max-Out i Hang-Out. Ovi koncepti prikazuju uzbudljive mogućnosti koje Nissan nastoji pružiti u širokom rasponu novih naprednih vozila i ekosustava.

Kroz ove napore, Nissan će dodatno promovirati demokratizaciju EV i e-Power modela kako bi zadovoljio potrebe pojedinih tržišta, poboljšao konkurentnost razvoja i proizvodnje na globalnoj razini i dodatno ubrzati strategiju elektrifikacije za postizanje Nissanove vizije Ambition 2030.

Ubrzavanje elektrificiranih modela kako bi zadovoljili različite i rastuće potrebe kupaca

Kao dio Nissan Ambition 2030., Nissan je do 2030. najavio svoj plan na 23 elektrificirana vozila, uključujući 15 EV-a, kao odgovor na promjene u potrebama kupaca i poslovnog okruženja, Nissan je revidirao svoj plan za daljnje ubrzanje elektrifikacije.

Nissan će povećati broj modela kako bi zadovoljio sve veće potrebe kupaca za uzbudljiva i raznolika elektrificirana vozila, uvodeći 27 novih elektrificiranih modela, uključujući 19 novih EV-a, do fiskalne godine 2030. Kao rezultat toga, elektrifikacija kombinacija diljem brendove Nissan i Infiniti do 2030. godine predviđa se da će se povećati na više od 55 posto na globalnoj razini, u odnosu na prethodnu prognozu od 50 posto.

Concept Car Nissan Hang-Out Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Povećanje postotaka volumena prodaje za elektrificirana vozila u 2026.

U skladu s napretkom prodora elektrificiranih vozila, očekuje se najnovija Nissanova prognoza za prodaju elektrificiranih vozila prodanih na glavnim tržištima u fiskalnoj godini 2026.:

  • Europa: 98 posto (u odnosu na 75 posto)
  • Japan: 58 posto (u odnosu na 55 posto)
  • Kina: 35 posto (od 40 posto)
  • Sjedinjene Države: 40 posto (samo EV; do fiskalne godine 2030.)

To će povećati globalnu prodajnu mješavinu elektrificiranih vozila s planiranih 40 posto kada je vizija najavljena na više od 44 posto do fiskalne godine 2026. Za rješavanje brzih promjena na tržištu u Kini, 2024. Nissan planira pokrenuti EV dizajniran posebno za to tržište. U Europi će Nissan nastaviti svoje snažne planove elektrifikacije, a također će istražiti jaču suradnju s Alijansom Renault-Nissan-Mitsubishi.

Nissan EV Technology Vision Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Poboljšani angažman s povećanim stvaranjem vrijednosti korisnika

Nissan, kako sami kažu, namjerava dodatno poboljšati korisničko iskustvo putem personaliziranih usluga za dugoročni angažman. Povećati će svoju povezanu strategiju automobila s obogaćenim ugrađenim sadržajem kako bi se omogućile funkcije na zahtjev te zadovoljile diverzifikacije potreba kupaca. Tvrtka ima za cilj to postići kroz softverom definirana vozila, što je već demonstrirala e-arhitekturom koja je trenutno instalirana u modelu Nissan Ariya, a bit će dostupna u više modela u narednim godinama.