osnaživanje mobilnosti i šire

[FOTO/VIDEO] Nissan predstavlja viziju Ambition 2030: Stižu 23 nova elektrificirana modela, uključujući 15 novih električnih

29.11.2021 u 16:07

Bionic
Reading

Predstavljajući sljedeću fazu Nissanove elektrificirane budućnosti, tvrtka je predstavila tri nova konceptna automobila koji nude poboljšana iskustva kroz sofisticirano tehnološko pakiranje

Nissan je danas predstavio Nissan Ambition 2030, novu dugoročnu viziju tvrtke za osnaživanje mobilnosti i šire. Odgovarajući na kritične potrebe okoliša, društva i kupaca, Nissan nastoji postati istinski održiva tvrtka koja se kreće prema čišćem, sigurnijem i uključivijem svijetu. Ovom vizijom Nissan želi isporučiti stratešku vrijednost osnažujući putovanja koja kupcima nude sigurnija, uzbudljivija i integriranija iskustva, te kroz suradnju osnažiti društvo za izgradnju pametnog ekosustava s integriranom mobilnošću.

Tijekom sljedećih deset godina Nissan će isporučiti uzbudljiva, elektrificirana vozila i tehnološke inovacije, istovremeno šireći svoje poslovanje na globalnoj razini. Vizija podržava Nissanov cilj da bude ugljično neutralan tijekom životnog ciklusa svojih proizvoda do fiskalne 2050. godine.

Izvršni direktor Nissana Makoto Uchida je izjavio: 'Uloga tvrtki u rješavanju društvenih potreba sve je veća. S Nissanom Ambition 2030 potaknut ćemo novo doba elektrifikacije, unaprijediti tehnologije za smanjenje ugljičnog otiska i slijediti nove poslovne prilike. Želimo transformirati Nissan da postane održiva tvrtka koja je uistinu potrebna kupcima i društvu.'

Ubrzavanje elektrificirane mobilnosti s različitim izborima i iskustvima

Kao pionir električnih vozila (EV), Nissan je demokratizirao električna vozila i uložio u izgradnju infrastrukture za punjenje i upravljanje energijom. Stavljajući elektrifikaciju u srž dugoročne strategije tvrtke, Nissan Ambition 2030, tvrtka ima za cilj ubrzati elektrifikaciju svoje linije vozila i stopu tehnoloških inovacija s ulaganjima od 2 bilijuna jena (15,6 milijardi eura) u sljedećih pet godina.

Na temelju zahtjeva kupaca za raznolikom paletom uzbudljivih vozila, Nissan će predstaviti 23 nova elektrificirana modela, uključujući 15 novih električnih vozila do fiskalne 2030. godine s ciljem elektrifikacije od više od 50 posto globalno za marke Nissan i Infiniti.

S uvođenjem 20 novih modela opremljenih EV i e-POWER u sljedećih pet godina, Nissan namjerava povećati svoju ponudu elektrifikacije na glavnim tržištima do fiskalne 2026., uključujući: Europa za više od 75 posto prodaje, Japan za više od 55 posto prodaje, Kina za više od 40 posto prodaje, Sjedinjene Američke Države za 40 posto prodaje električnih vozila u fiskalnoj 2030. godini.

'Ponosni smo na našu dugu reputaciju inovacija i na našu ulogu u donošenju EV revolucije. S našom novom ambicijom nastavljamo preuzimati vodstvo u ubrzavanju prirodnog prijelaza na EV tako što stvaramo privlačnu ponudu za kupce tako što potičemo uzbuđenje, omogućavamo usvajanje i stvaramo čišći svijet', rekao je glavni izvršni direktor Nissana Ashwani Gupta.

Novi konceptni modeli

Predstavljajući sljedeću fazu Nissanove elektrificirane budućnosti, tvrtka je danas također predstavila tri nova konceptna automobila koji nude poboljšana iskustva kroz sofisticirano tehnološko pakiranje. Ovi koncepti prikazuju uzbudljive mogućnosti koje Nissan nastoji pružiti u širokom rasponu novih naprednih vozila i ekosustava.

Concept Car Nissan Chill-Out Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Nissan CHILL-OUT je Crossover EV sljedeće generacije. Novi način razmišljanja o mobilnosti, Nissan CHILL-OUT je mobilno utočište. Ima elegantan i moderan dizajn, naprednu sigurnosnu tehnologiju te produktivan i udoban unutarnji prostor. Koncept crossovera koristi platformu CMF-EV, pružajući visoku razinu udobnosti i uzbudljivo iskustvo vožnje.

Concept Car Nissan Max-Out Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Nissan MAX-OUT je kabriolet koji nadilazi konvencije uzbuđenja u vožnji. Nissan MAX-OUT ima za cilj pružiti novo iskustvo vožnje svojom vrhunskom stabilnošću i udobnošću. Dinamičan odziv na zavoje i upravljanje uravnoteženi su s ograničenim nagibom karoserije kako bi se optimizirala udobnost vozača i putnika, stvarajući osjećaj jedinstva s automobilom.

Concept Car Nissan Hang-Out Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Nissan HANG-OUT je utility vozilo koje mijenja percepciju mobilnog prostora. Vožnja bez stresa za sve putnike u vozilu. Auto je više od samo prijevoznog sredstva; može se koristiti kao produžetak osobnog prostora. Nudi prostor u kojem se možete u potpunosti usredotočiti na ono što želite raditi dok ste u pokretu.

Concept Car Nissan Surf-Out Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Nissan SURF-OUT je pick-up koji osnažuje raspon aktivnosti kupaca. Središte za zabavu s prijateljima. Nissan SURF-OUT ima za cilj osigurati glatku vožnju bez obzira na teren, omogućujući kupcima da bilo gdje idu u udobnosti i s povjerenjem. Različiti izvori energije u vozilu, te niski i ravni prtljažni prostor imaju za cilj da vam pomognu da idete kamo god želite i pojačaju vaše iskustvo kada tamo stignete.

Povećanje pristupačnosti i inovacije u mobilnosti

Nissanova ambicija je podržati veći pristup sigurnoj i uzbudljivoj mobilnosti. Kako bi napredovao prema tome, Nissan će nastaviti razvijati svoje tehnologije litij-ionskih baterija i uvesti tehnologiju bez kobalta kako bi smanjio troškove za 65 posto do fiskalne godine 2028.

Nissan EV Technology Vision Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Nissan ima za cilj lansirati EV sa svojim vlasničkim potpuno čvrstim baterijama (all-solid-state batteries ili ASSB) do fiskalne godine 2028. i pripremiti pilot postrojenje u Yokohami već u fiskalnoj godini 2024. S uvođenjem revolucionarnog ASSB-a, Nissan će moći proširiti svoje EV ponude u svim segmentima i nude dinamičnije performanse. Smanjenjem vremena punjenja na jednu trećinu, ASSB će učiniti EV vozila učinkovitijima i pristupačnijim. Nadalje, Nissan očekuje da će ASSB do fiskalne godine 2028. smanjiti cijenu baterijskih paketa na 75 dolara po kWh i nastoji ih dodatno smanjiti na 65 dolara po kWh kako bi u budućnosti postigao paritet troškova između EV i benzinskih vozila.

  • +33
Nissan Ambition 2030 Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Nissan nastoji uspostaviti globalni sustav opskrbe baterijama kako bi zadovoljio rastuću potražnju za vozilima kupaca i podržao sve veći broj električnih vozila u upotrebi. U suradnji sa svojim partnerima, Nissan namjerava povećati svoj globalni proizvodni kapacitet baterija na 52 GWh do fiskalne 2026. godine i 130 GWh do fiskalne 2030. godine.

Uz Nissan Ambition 2030, tvrtka također nastoji proširiti prednosti mobilnosti isporukom svojih naprednih tehnologija za pomoć vozaču i inteligencije većem broju kupaca. Ovi zajednički napori također će podržati Nissanove stalne napore da uspostavi nove usluge mobilnosti i partnerstva.

Nissan ima za cilj proširiti tehnologiju ProPILOT na više od 2,5 milijuna vozila Nissan i Infiniti do fiskalne 2026. godine. Tvrtka će također dalje razvijati svoje tehnologije autonomnih vozila, s ciljem uključivanja LIDAR sustava sljedeće generacije na gotovo svaki novi model do fiskalne 2030. godine.

Kako bi zadovoljio različite potrebe u prijevozu različitih zemalja, Nissan će surađivati ​​s najprikladnijim partnerima na realizaciji novih usluga mobilnosti za učinkovitiju mobilnost u gradovima, kao i održiviju mobilnost u ruralnim područjima.

Globalni ekosustav za mobilnost i šire

Osim tehnološke nadogradnje, Nissan će lokalizirati proizvodnju i nabavu kako bi EV vozila bila konkurentnija. Nissan će proširiti svoj jedinstveni koncept EV Hub, EV36Zero, koji je lansiran u Velikoj Britaniji na ključna tržišta uključujući Japan, Kinu i SAD. EV36Zero je potpuno integrirani proizvodni i uslužni ekosustav koji povezuje mobilnost i upravljanje energijom s ciljem ostvarivanja neutralnosti ugljika.

Osiguravanje održivosti akumulatora u vozilima također će i dalje biti prioritet za Nissan na temelju desetljeća iskustva prenamjene i recikliranja s 4R Energy. Tvrtka namjerava proširiti svoje pogone za obnovu baterija izvan Japana s novim lokacijama u Europi tijekom fiskalne 2022. godine, te u SAD-u u fiskalnoj godini 2025. Nissanova infrastruktura za obnovu podržat će kružno gospodarstvo u upravljanju energijom, a tvrtka ima za cilj u potpunosti komercijalizirati svoje sustavi vozila za sve i kućni baterijski sustavi sredinom 2020-ih. Osim toga, tvrtka će do 2026. uložiti do 20 milijardi jena u infrastrukturu za punjenje.

Kako Nissan povećava svoj tempo inovacija u mobilnosti, namjerava zaposliti više od 3000 zaposlenika u naprednim istraživanjima i razvoju na globalnoj razini, uz nastavak usavršavanja svoje trenutne radne snage. Tvrtka će također graditi na suradnji diljem Saveza kako bi omogućila uštedu troškova i zajedničku stručnost u područjima kao što su tehnologije neutralne ugljike, elektrifikacija, softver i usluge.

Osim plana transformacije Nissan NEXT, tvrtka će održati svoje poslovanje dugoročno, s konsolidiranom operativnom maržom iznad 5 posto.