9. svibanj

FOTO/VIDEO] Ford Pro najavio novi električni model: Nakon E‑Transita stiže još jedno lako gospodarsko vozilo

Ford Pro najavio novi električni model: premijera zakazana za 9. svibnja

Ford Pro najavio novi električni model: premijera zakazana za 9. svibnja

Izvor: Promo fotografije / Autor: Marc H&K

Ford poduzima značajne korake prema potpuno električnoj budućnosti u Europi, a tvrtka će se transformirati i ponuditi novu generaciju od sedam, potpuno električnih, potpuno povezanih osobnih vozila i kombija do 2024.

Ford Pro je najavio da će predstaviti sljedeći korak na svom uzbudljivom putu elektrifikacije. Učiniti će to predstavljanjem drugog po redu električnog lakog gospodarskog vozila 9. svibnja ove godine u 10 sati. Iako to nije obznanio, čini se da bi novi model mogao biti Tourneo Custom.

Ford Europe: Devet potpuno električnih vozila do 2024.

Ford Europe: Devet potpuno električnih vozila do 2024.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford Europe

Inače, Ford je sredinom ožujka ove godine najavio značajne korake prema potpuno električnoj budućnosti u Europi, u kojoj će se tvrtka transformirati i ponuditi novu generaciju od sedam, potpuno električnih, potpuno povezanih osobnih vozila i kombija do 2024. godine.

Tvrtka je čak, u tom smislu, stvorila novu globalnu poslovnu jedinicu – Ford Model e – usmjerenu na dizajn, proizvodnju i distribuciju električnih i povezanih vozila. Zajedno s Ford Pro, poslovnom jedinicom fokusiranom na Fordovo poslovanje s gospodarskim vozilima, ove dvije poslovne jedinice definirat će Fordovu budućnost u Europi.

Ford Pro najavio novi električni model

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford News Europe

Prva poslovna jedinica svoje vrste fokusirana na Fordove kupce gospodarskih vozila nedavno se obvezala predstaviti još četiri nova potpuno električna gospodarska vozila do 2024., nakon početka proizvodnje dugoočekivanog potpuno električnog E‑Transita prošlog mjeseca.

Fordov Centar za elektrifikaciju u Kölnu

Fordov Centar za elektrifikaciju u Kölnu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford Europe

Nova objava označit će sljedeću ključnu prekretnicu na putu do nulte emisije za sve Fordove prodaje vozila u Europi i neutralnosti ugljika u cijelom europskom otisku objekata, logistike i dobavljača do 2035. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!