autobest

[FOTO/VIDEO] Dacia Spring osvojio nagradu 'Best buy car of Europe 2022': Prvi potpuno električni auto postao pobjednik

15.12.2021 u 15:19

Bionic
Reading

Nakon prošlotjednog osvajanja nagrade Good Deal na dodjeli automobilističkih nagrada Automobile Awards, Autobestova titula još je jedno priznanje Dacijinoj viziji potpuno električne mobilnosti koja je esencijalna i dostupna svima

Premoćnom prednošću pred ostalim natjecateljima Dacia Spring je proglašena najboljim i najpristupačnijim vozilom u konkurenciji. Po prvi put u 21 godinu održavanja ove nagrade, žiri Autobesta proglasio je neki potpuno električni automobil za pobjednika. Treba spomenuti i da žiri nagrade Autobest čine automobilski novinari iz 32 europske zemlje.

Nakon prošlotjednog osvajanja nagrade Good Deal na dodjeli automobilističkih nagrada Automobile Awards, Autobestova titula još je jedno priznanje Dacijinoj viziji potpuno električne mobilnosti koja je esencijalna i dostupna svima.

Dacia Spring Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

O marki Dacia

Utemeljena 1968. i predstavljena 2004. diljem Europe i Sredozemlja, Dacia od početka nudi najbolji omjer cijene i kvalitete te neumorno redefinira pojam esencijalnog automobila. Revolucionarna marka stvara jednostavne, svestrane i pouzdane automobile koji odgovaraju životnim stilovima njihovih korisnika.

Dacijini modeli postali su mjerilo na tržištu: Logan: novi automobil po cijeni rabljenog; Sandero: najprodavaniji automobil za privatne kupce u Europi; Duster: najpristupačniji SUV; Spring: predvodnik u području pristupačne električne mobilnosti u Europi.

Dacia je marka Renault Grupe, prisutna u 44 zemlje.  Od 2004. do danas, Dacia je prodala više od 7 milijuna vozila. 

Dacia Spring

Predstavljen krajem ožujka 2021., Dacia Spring u trenu je osvojio kupce i prikupio 43.000 narudžbi. Postoji dobar razlog za to: Spring nudi električnu mobilnost bez suvišnih dodataka, oslanjajući se na esencijalnu opremu (navigacija, klima-uređaj, električni prozori, zrcaljenje pametnog telefona itd.) po najboljoj cijeni u Europi. Recimo i to da Spring u Hrvatskoj kreće po cijeni već od 141.833 kn, a tu je naravno i mogućnost dobivanja državnih poticaja za energetski učinkovita vozila u iznosu od 70.000 kn.

Ovaj kompaktni SUV nudi rekordnu prostranost s četiri prava sjedala, a pokreće ga učinkovit i pouzdan električni motor zahvaljujući kojem ostvaruje doseg do 305 km u gradskoj (WLTP) i 230 km u mješovitoj vožnji (WLTP).

Denis Le Vot, glavni direktor marki Dacia i Lada je izjavio: 'Silno smo ponosni što smo osvojili nagradu Autobest za 2022. To je još jedan dokaz Dacijine predanosti da svojim kupcima uvijek ponudi ono što im je doista potrebno. Spring je pravo suvremeno vozilo, jednostavno i dostupno najširem krugu kupaca. Želio bih zahvaliti članovima žirija nagrade AUTOBEST što su nam potvrdili da kao marka idemo u dobrom smjeru.'

  • +29
Dacia Spring Izvor: Promo fotografije / Autor: Jean-Brice Lemal

Osim što je osvojio nagradu Best Buy Car of Europe 2022, Dacia Spring ostvario je sjajne rezultate na izazovu ECOBEST Challenge 2021 koji je Autobest organizirao u studenom ove godine, i to u sljedećim kategorijama:

  • ostvareni doseg od 221 km u mješovitom ciklusu vožnje (u usporedbi s homologiranih 230 km dosega prema WLTP-u)
  • preostali doseg od 31 km s ispražnjenom baterijom (0 posto baterije na pokazivaču instrumentne ploče)
  • energetska učinkovitost od 8,25 km/kWh, što je najbolja izmjerena vrijednost u konkurenciji od 15 testiranih vozila.
>