TVORNICA SNOVA

[FOTO/VIDEO] Bentley danas predstavlja strategiju 'Beyond100': Prva električna vozila na baterije (BEV) za tri godine

26.01.2022 u 13:01

Bionic
Reading

Dream Factory će transformirati poslovanje Bentleyja u buduće mjerilo proizvodnje luksuznih automobila s jedinstvenim iskustvima kupaca i zaposlenika. Izuzetno fleksibilan, hiperpersonaliziran pogon kombinira zanatske i digitalne koncepte proizvodnje

Bentley je danas objavio kako će njihovo prvo električno vozilo na baterije (BEV) biti razvijeno i izgrađeno u Ujedinjenom Kraljevstvu, a tvrtka se obvezuje uložiti 2,5 milijardi funti u održivost tijekom sljedećih deset godina. Najava je veliki poticaj za britansko gospodarstvo, a također pomaže osigurati Bentleyjev prvi korak u elektrifikaciji u proizvodnom pogonu, gdje se izrađuju svi Bentleyjevi modeli i gdje radi 4000 zaposlenika.

Bentley Motors Limited britanski je proizvođač i prodavač luksuznih automobila i SUV-ova te podružnica Volkswagen Grupe od 1998. Sa sjedištem u Creweu, Engleska, tvrtka je osnovana kao Bentley Motors Limited od strane WO Bentleya 1919. u Cricklewoodu, Sjeverni London, i postao je nadaleko poznat po pobjedi na 24 sata Le Mansa 1924., 1927., 1928., 1929. i 1930. godine.

U gradu Crewe se nalaze sve njihove operacije, uključujući dizajn, istraživanje i razvoj, inženjering i proizvodnju triju linija modela tvrtke, Continental, Flying Spur i SUV-a Bentayga. Kombinacija fine izrade, korištenje vještina koje su se prenosile kroz generacije, uz inženjersku stručnost i vrhunsku tehnologiju jedinstvena je za britanske marke luksuznih automobila kao što je Bentley. To je također primjer britanske proizvodnje visoke vrijednosti u svom najboljem izdanju.

Flying Spur Hybrid

Bentley Motors debitirao je u Europi s najnovijim člankom obitelji Flying Spur u Belgiji u Muzeju Autoworld 2022. Bentley Flying Spur Hybrid označava važan model za Belgiju i Europu, gdje je potražnja za elektrificiranim proizvodima bila iznimno velika tijekom 2021.

Predstavljanje novog Flying Spur Hybrid je prva elektrificirana limuzina marke i ekološki najprihvatljiviji Bentley do sada. Vozilo nudi besprijekorno spajanje motora s unutarnjim izgaranjem i elektromotora, omogućujući progresivni spokoj bez obzira na vozne karakteristike koje zahtijeva vozač.

Bentley Flying Spur Hybrid Izvor: Promo fotografije / Autor: Bentley

Novi pogonski sklop kombinira 2,9-litreni V6 benzinski motor s naprednim električnim motorom, isporučujući ukupno 544 KS i 750 Nm okretnog momenta - dodatnih 95 KS u odnosu na model Bentayga Hybrid. Novi Flying Spur postaje najučinkovitiji Bentley ikada, s mogućnošću prelaska preko 700 km s punim kapacitetom goriva.

Prvi BEV bi trebao sići s proizvodne trake 2025. godine i obilježit će značajan trenutak u dugoj i slavnoj povijesti Bentleyja. To je također kritičan korak u kompanijinoj strategiji Beyond100 – revolucionarnom planu pokrenutom 2020. koji će osigurati da Bentley bude isključivo električni i ugljično neutralan do 2030. godine.

Značajan investicijski program također će rezultirati potpunom transformacijom cjelokupnog Bentleyjevog portfelja proizvoda i povijesnog Crewe Campusa ugrađivanjem vodećeg greenfield pogona u vodeći svjetski digitalni proizvodni pogon sljedeće generacije s malim utjecajem na okoliš i visokovrijednim naprednim proizvodnim pogonom.

  • +7
Bentley danas predstavlja strategiju 'Beyond100' Izvor: Promo fotografije / Autor: Bentley

Adrian Hallmark, predsjednik i izvršni direktor Bentley Motorsa, je rekao: 'Beyond100 je najhrabriji plan u slavnoj Bentleyevoj povijesti u luksuznom segmentu. To je ambiciozan i vjerodostojan putokaz za ugljićne neutralnosti našeg ukupnog poslovnog sustava, uključujući prelazak na 100 posto BEV u samo osam godina.'

'Naš cilj je postati mjerilo ne samo za luksuzne automobile ili održive vjerodajnice, već i za cijeli opseg našeg poslovanja. Osiguravanje proizvodnje našeg prvog BEV-a u Creweu je prekretnica za Bentley i Ujedinjeno Kraljevstvo, jer planiramo dugoročnu održivu budućnost u Creweu.'

Peter Bosch, član Uprave za proizvodnju u Bentley Motorsu, je dodao: 'Današnji dan je vjerojatno najvažniji dan u modernoj povijesti Bentleyja i dokaz je teškog rada i vještine naših kolega u Creweu. Putovanje zaista počinje sada. Već obilježavamo vrhunac u proizvodnji luksuznih automobila i već smo transformirali našu tvornicu da postane ugljično neutralna, s vodećim ekološkim certifikatima u industriji. S našim novim konceptom 'Tvornice snova' (‘Dream Factory’) sada idemo na nulu i s vodom, otpadom i drugim utjecajima na okoliš do 2030. Jedinstvena izrada, interakcija s kupcima i iskustvo zaposlenika bit će poboljšani digitalnom tehnologijom, većom fleksibilnošću i novim načinima personalizacije. Razvit ćemo najbolje od Crewea u buduće mjerilo proizvodnje luksuznih automobila.'

Daljnje značajne najave o Bentleyjevom strateškom planu Beyond100 bit će objavljene danas u 17:00 h na konferenciji za novinare. Svi zainteresirani čitatelji se mogu registrirati na ovoj poveznici.